Pénteken rajtol a Dunakanyar Kortárs zenei Fesztivál

Pénteken rajtol a Dunakanyar Kortárs zenei Fesztivál

Június 10-én kezdődik a Dunakanyar Kortárs zenei Fesztivál, amelyen magyar zeneszerzők művei hallhatók a Dunakanyar legkülönfélébb helyszínein, köztük a visegrádi királyi palota Herkules-kútjánál, a dunabogdányi Nepomuki Szent János-templomban és a dunabogdányi szabad strandon.

A június 19-ig tartó rendezvény tematikus hangversenyei ingyenesek, az ország egész területéről érkeznek fellépők a fesztiválra. A közönség olyan neves előadókkal találkozhat, mint Balga Gabriella, a Magyar Állami Operaház magánénekese, a debreceni Sonus ütőegyüttes vagy a Cantemus Gyermekkar. A koncertsorozat művészeti vezetője Kutrik Bence.

Pénteken 20 órakor a debreceni Sonus ütőegyüttes ad koncertet, amely törzsi hangulatot idéz fel, témája a kőkorszak és az őserő.

A helyszín sem hangversenyterem: a bogdányi strandon lesz a koncert, ahol a homokra épített színpadon lép fel az együttes.A hangverseny után tábortűz köré gyűlve közös dobolásra várják a közönséget – írják a szervezők.

Vasárnap 16 órakor a nyíregyházi Cantemus Gyermekkar énekel a dunabogdányi katolikus templomban. Vegyesen mutatnak be egyházi témájú és gyermekeknek, családoknak szánt kórusműveket. A gyermekkórus Szabó Dénes vezényletével lép fel.

Június 17-én, pénteken 20 órától a Művelődési Házban Köztünk élő kortársak címmel szerveznek programot, amelyen magyar szerzők művei szólalnak meg.

A koncertsorozat június 19-én, vasárnap Balga Gabriella operaénekes dalestjével zárul Kortárs dalok reneszánsz környezetben címmel a visegrádi palota Herkules kút-udvarán. A koncerten reneszánsz dalok és kortárs magyar szerzők művei hangzanak el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »