Poroszlói ÖKO centrum mesebeli világa!

Poroszlói ÖKO centrum mesebeli világa!

Kora tavasszal már foglalkoztunk a Tisza tavi ÖKO Centrum látványosságaival, csodálatos élményt nyújtó akváriumaival, érdekes kiállításaival, interaktív ismert terjesztő játékaival, de akkor még nem tudtunk betekintést nyerni a kültéri lehetőségekbe, most megtettük.

Senkinek sem szabad kihagyni ezt a falak közé zárt mesevilágot, mely nem csupán életre szóló élményt nyújt az egész családnak, különösen a gyerekeknek, hanem semmihez sem hasonlítható testközeli tudással is gazdagít. Külön fel kell hívni a figyelmet a híres óriás akváriumra, melybe alagútszerűen a látogatók mennek keresztül, miközben mellettük, felettük szebbnél szebb halak úszkálnak!

A tornyot megmászva a tetőteraszon fenséges panoráma vár minket, mesebeli tájként terül el a lábunk előtt a Tisza tó nádasos területet, hazánk egyik legvédettebb élővilágának otthona.

De ne hagyjuk ki a híres „3 D-s” mozit sem, ez is ez nagyon jó élmény elem a maga kategóriájában!

De most induljunk inkább a kültéri területek bejárására, ami szintén természeti élmények kavalkádja! Közel tucatnyi különböző tó, medence rejti magába számtalan hall, teknős, kacsa és egyéb vizi madár, emlős felfedezésének lehetőségét, megannyi érdekes fotótémát szolgáltatva, főleg a gyermekek nagy örömére.

A városi gyerekek számára külön élményt jelenthet a paraszti udvar, házi állatokkal, rengeteg nyuszival, és egy eredeti paraszt portával. De etethetünk őzikét, szarvast is, vagy akinek szabad energiája van, azokat egy rengeteg elemmel felszerelt játszótér és különböző labdapályák várják.

A másik irányba elindulva először a madarak világba csöppenünk, de minden kétséget kizáróan a legnagyobb élményt az állat simogató jelenti, ahol tucatnyi barátságos négylábú várja a simit és némi finom falatot, amit többen jókora nyelves puszival hálálnak meg. Akik egy kicsit is szeretik az állatokat, azoknak ez hatalmas élmény lesz.

De a csacsik is sorba állnak némi simért és zooeledelért, vagy épen a közelben szedett fűért, míg a „ragadozónak” titulált tündéri és kedves négylábúak hatalmas csóválásba és nyüszögésbe kezdenek akár csak egy jó szóért is.

A nyári szezonban több híd, sétaútvonal, rét és egyéb szabadidős felület, büfé, makulátlan mosdók, de sajnos kicsi és fizetős parkoló várja (ami a reggeli órákban le van zsákkal takarva, és csak akkor tudjuk meg, amikor elutazáskor visszatérünk a kocsinkhoz…) morcos pakolóőrrel a vendégeket, és ebben az időszakban rengeteg osztálykiránuló gyerekkel is találkozunk, de ez átmeneti időszak, ne tartson senkit vissza…

A komplexum területén kívül hajókázás, csónakázás, kicsit távolabb a cölöpökön álló, közvetlen víz feletti hidakon bejárhatói sétány, kilátókkal is várja a látogatókat, de ezeket egy külön anyagban fogjuk tesztelni…

Ami még érdekes lehet, a közvetlen közelben található strand, mely ebben a melegben kellemes vizével, lassan mélyülő, homokos partjával üdítő lehet

Aki csak finomat szeretne enni az élményekkel teli nap után, azoknak javasoljuk a Hortobágy felé tartó gyönyörű, víziválággal tarkított úton tovább haladva a közelbe a Fehér Amur Csárdát, akik egy kis fürdőzéssel is szeretnék kombinálni a nyaralást, és pihenésre is vágynak azoknak kiemelten javasolt a nem túl messze levő Hotel Kamilla komplexuma, a vele azonos nevű fürdővel, stranddal, remek ár/érték aránnyal, színvonallal, konyhával. (www.hotelkamilla.com ) Kellemes időtöltést kívánunk!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »