Gyenesdiási programajánló

Gyenesdiási programajánló

Ha valaki azt gondolná, hogy ősszel megáll az élet a Balatonnál, annak most bebizonyítjuk, hogy téved;-) Alábbiakban összegyűjtöttük a következő hetek programjait, köztük izgalmas kulturális, gasztro, ismeretterjesztő és szórakoztató programok. Érdemes feljegyezni a dátumokat.
A programokra, rendezvényekre a szervezők nevében is szeretettel invitálunk mindenkit Gyenesdiásra, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujába!

Október 15. 18 óra Lénárd Gábor szobrászművész „Színek, Formák, Kőben, Fában” című kiállításának megnyitója a Községházán

Október 17. 15 óra Vitéz-kereszt felszentelése

A Madách utca és a Kossuth L. utca kereszteződésében található, a Nyugat-Balatoni Ifjúsági Egyesület szervezésében, támogatásával felújított kereszt felszentelésére kerül sor vasárnap.

Október 17. 14 óra Ősz a Malomban – tematikus gyógynövény napok
A programsorozat 1. alkalmával a csipkebogyóval ismerkedhetnek meg az érdeklődők Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász-fitoterapeuta előadásában. Szó lesz gyűjtési, felhasználási és feldolgozási praktikákról, élettani hatásokról, de a gyógynövényből készült kincsek meg is kóstolhatóak a Diási Vízimalom, Herbárium és Fűszerkertben

Október 21. 18 óra Évfordulós zeneszerzők előadás-sorozat 2 része: Kiss Tamás karnagy, zenetanár vidám és rendhagyó előadása a Községházán

Október 22. 17 óra Ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére a Hősök kertjében

Október 24. 14 óra Ősz a Malomban – tematikus gyógynövény napok
A programsorozat 2. alkalmával a galagonyával ismerkedhetnek meg az érdeklődők Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász-fitoterapeuta előadásában. Szó lesz gyűjtési, felhasználási és feldolgozási praktikákról, élettani hatásokról, de a gyógynövényből készült kincsek meg is kóstolhatóak a Diási Vízimalom, Herbárium és Fűszerkertben

November 7. 14 óra Ősz a Malomban – tematikus gyógynövény napok
A programsorozat 3. alkalmával a kökénnyel ismerkedhetnek meg az érdeklődők Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász-fitoterapeuta előadásában. Szó lesz gyűjtési, felhasználási és feldolgozási praktikákról, élettani hatásokról, de a gyógynövényből készült kincsek meg is kóstolhatóak a Diási Vízimalom, Herbárium és Fűszerkertben

November 12. 18 óra Traccsparti Őszinte, vidám és interaktív beszélgetések ismert emberekkel

2021. őszén indult programsorozat, melynek keretében havonta egy este ismert, elismert, saját területükön eredményes, hiteles és időtálló ÉRTÉKET képviselő embereket lát vendégül a házigazda, és beszélget velük életről, művészetről, gondokról, a színfalak mögötti világról.
A 3. este vendége: Törőcsik Franciska színművész, énekesnő

November 13. Márton nap új helyszínen, megújult tartalommal

A hagyományőrző rendezvény idén a Piacon kerül megrendezésre, ahol a műsorokkal párhuzamosan különleges liba- és kacsasültek, és finom nedűk várják a látogatókat.
A lampionos felvonulást követően a színpadon lesz zene, tánc, majd a délutánt a RE-FOLK zenekar koncertje és táncház zárja.

November 18. 18 órától Ligetplex Magyar Filmnapok következő állomásán a mozivásznon ezúttal a Magyar Passió című nagysikerű magyar filmdráma. A vetítést követően Eperjes Károly a film rendezője, társ-forgatókönyvírója és főszereplője mesél kulisszatitkokról.

November 27. 18 óra Adventi gyertyagyújtás és rövid műsor a Pásztorháznál felállított betlehem előtt.

December 3. 18 óra HOBO József Attila estje a Községházán
Földes László Hobo különleges előadóestje Tudod, hogy nincs bocsánat címmel

Részletes programok a linkek alatt, a mellékelt plakátokon, továbbá a teljes programkínálat megtekinthető turisztikai portálunkon, a www.gyenesdias.info.hu oldalain, illetve érdeklődjön a Tourinform irodában!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »