Két évtized után újraindult a balatonfenyvesi kisvasút csisztai vonala

Két évtized után újraindult a balatonfenyvesi kisvasút csisztai vonala

Közel két évtizedes forgalomszünetelés után július 1-jétől ismét járnak a vonatok a balatonfenyvesi kisvasút csisztai vonalán. A kedvelt gyógyfürdőhöz vezető nyomvonalon a pályát teljes hosszában újjáépíttette a MÁV, így a Balatontól kellemes vonatozással közelíthető meg a híres buzsáki pihenőhely.

A július 1-jétől érvényes nyári menetrend szerint a fürdő nyitva tartásához igazodva járnak a vonatok a felújított vonalon: Balatonfenyvesről 8:50 és 18:50 között, Csisztafürdőről 9:35 és 19:35 között 2 óránként indulnak, a menetidő irányonként 35 perc lesz – derül ki a MÁV sajtóközleményéből.

A nyári főszezonban Balatonfenyvest Csisztapusztával és Somogyszentpállal is 6-6 vonatpár köti össze a kirándulók nagy örömére.A vonal eredetileg gazdasági vasútnak épült, de 1950-től a személyszállítás vált egyeduralkodóvá: nyáron igen jelentős a balatoni kirándulóforgalom itt. Csisztafürdő az újjáépített vonalon lényegesen gyorsabban válik elérhetővé a Balaton-partról mint közúton, utazás közben pedig az utasok a Nagyberek gazdag állat- és növényvilágában is gyönyörködhetnek, így a kisvonatozás kellemes kikapcsolódást nyújt felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.Jó hír, hogy a járatokon regionális tarifa van érvényben, ezért az országos árakhoz képest 25 százalékkal olcsóbban lehet jegyet váltani.

A tavaly bevezetett Balaton24 és Balaton72, illetve az idén új Balaton24/72 Duo napijegyekkel is lehet utazni a kisvasúton, ezáltal is élénken bekapcsolódik a tópart turisztikai célú közlekedési kiszolgálásába.

Forrás: Turizmus.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »