Sirha, a remek kiállítás és verseny

Sirha, a remek kiállítás és verseny

A héten zajlott a Hungexpo területén az év egyik talán legrangosabb és legszínvonalasabb élelmiszeripari és vendégtó ipari kiállítása, megannyi bemutatóval, és országos versenyek döntőjével fűszerezve. A rangos szemlén több ország, neves cége képviseltette magát, szemet-szájat elkápráztató bemutatókkal, kóstolókkal.

A cukrász részeken tortaköltemények, és mesebeli fagylaltkülönlegességeket kóstolhattunk, de lezajlott a cukrászok és pékek legnagyobb megmérettetése is.

A kiállítás keretei között zajlott a legrangosabb magyar gasztronómiai verseny országos döntője is, a Bocuse d Or –é, ahol a szakma kivallóságai előtt kellett főzni a versenyzőknek, és kiderült ki fogja Magyarországot a nemzetközi mezőnyben képviselni.

Az „átlag embert” sokkal jobban foglalkoztató verseny országos döntőjét is itt tartották, méghozzá a Közétkezetési versenyét, hiszen ez a gyermekétkeztetést nem számítva is másfél-kétmillió embert érint nap mint nap. Döbbenetes, hogy pár száz forintos keretből milyen étkeket tudtak a szakmai zsűri asztalára tenni a versenyzők, csak remélni tudjuk, ezekből minél többet az asztalunkon is fogunk látni a közeljövőben a közétkeztetés keretei között.

Minden versenyzőnek gratulálunk, és köszönjük, hogy végső soron értünk, enni, inni szerető vendégekért dolgoznak nap mint nap.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »