A Kunság gyöngyszemei

A Kunság gyöngyszemei

A zsúfolt közismert nyaralóhelytől távolodni szertő utazóknak igazi gyöngyszem a Kunság sztyeppés vidékén megbúvó Kiskunmajsa, melynek története 1743 tól datálódik. Korábban Hunok, Avarok szállásterülete volt ez a táj, melynek számos emlékével találkozhatunk a környéken, nézzünk hát körül!

Szank vezér helyi „birodalmát” egy emlékhelyen tekinthetjük meg Szank külterületén, ahol komplex régészeti ásatások folytak. A Látogató központ területén Árpád kori templom romjai, Kun lakóház, XV. századi Jurta, Árpádkori földház, mind az eredeti formában tekinthetők meg.  A nem rég elkészült Látogató Központban interaktív formában nyerhetünk betekintést a Kunok életébe, a magyarsággal való évszázados kapcsolatukról, mely remek program a család minden tagja számára!

Szeretjük az édességet? Hát persze! Ezért nem is lehet kihagyni Szank központjában az „Ízek Házának” felkeresését, mely a térség első számú gasztroturisztikai bemutatóhelye. A helyben készült bonbon meggy készítését „látvány manufakturális” körülmények között tekinthetjük és kóstolhatjuk meg, és némi kézügyességgel akár mi magunk is beszállhatunk a készítésbe!

Szintén itt tekinthetjük meg a méz előállításának folyamatát, a begyűjtött méz pergetésétől az üvegbe töltésig.  Természetesen a kóstolás sem maradhat el…

Mindenkinek ajánlható érdekesség a településen a „56-os Büszkeségpont”, ahol rengeteg ötlettel, interaktív módon, a virtuális valóság segítségével is kerülünk kézzelfogható közelségbe ezzel a korszakkal.

De nyár van, pihenjünk is, kanyarodjunk vissza Kiskunmajsára, melynek határában valóságos „Oázisra” lelhetünk a Kunság száraz sztyeppés vidék én, a Jonathermál Fürdőkomplexumban!

A termál és gyógymedencék kedvelői mind a strand területén, mind a zárt épületben találnak maguknak különböző hőfokú medencéket, gyógy és wellness szolgáltatásokat.

A gyermekmedencék esetében is óriási a választék, és kiépítésüknek köszönhetően, több generáció is élvezheti szolgáltatásaikat, melyek közül nem hiányozhat a sodrófolyosó, a különböző élményelemek, de komplett csúszdapark is a szórakozni vágyók rendelkezésére áll.

A hullámfürdő és élmény medence inkább a felnőtt és úszni tudók igényeit igyekszik kielégíteni.

A fürdőkomplexum egy hatalmas árnyas parkban fekszik, illemhellyel, öltözékkel, telepített kerti padokkal, asztalokkal.

Kialakításra került egy mesterséges tó is, melynek homokos partján, a nádfedeles napozó ernyők alatt élvezve a nyár örömeit olyan érzése támad az embernek, mintha a tengerparton lenne.  A tó sem szerénykedik élmény elemekkel, melyek szintén a család minden tagjának nyújtanak alternatívát a szabadidő eltöltésére.

Megújult fittness parkjával a testmozgásra vágyok is megtalálják számításukat, s ha akár itt, akár bárhol máshol megéhezünk, megszomjazunk, számtalan stand áll rendelkezésünkre az árnyas fák alatt.

Ha több napra érkezünk, rendelkezésünkre áll a Jonathermál Camping a fürdő szomszédságában, ahol gyönyörű fás, zöld környezetben biztosítják számunkra a pihenést különböző méretű és felszereltségű faházakban, motelszobákban vagy akár sátorban, lakókocsiban, igen kedvező áron!

Útra fel, ezt mindenkinek ki kell próbálni!

További információk:  www.jonathermal.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »