Ősszel is irány Balatonalmádi!

Ősszel is irány Balatonalmádi!

Vége az igazi nyárnak, a nagy melegnek, a strandidőszaknak, de ettől még egyáltalán nem kell félnünk attól, hogy ha a Balaton felé vesszük az irányt, különösen igaz ez a tény Balatonalmádi és környékére!

Tegyük székhelyünket a környék legkedveltebb, és ár/érték arányban magasan vezető szállodájában a Hunguest Hotel Bál Resortba, és ha nem az elénk táruló Balatoni panorámába gyönyörködünk, vagy valamelyik remek szolgáltatást vesszük igénybe, induljunk egy felfedező útra!

Szüreti időszak lévén, szinte bármelyik környékbeli település kínál ezeken a hétvégeken egy hangulatos szüreti mulatságot, bált, de a bor szezonja lévén, a környékbeli pincék is remek lehetőségeket biztosítanak a környék nedűjének kóstolására.

Különösen igaz ez Tihanyra, ahova minden képen el kell látogatnunk, sétálnunk a festői utcácskákon, levendulás különlegességeket kóstolni, vagy vásárolni, és persze a kihagyhatatlan Apátságot megtekinteni, a mellette elhelyezkedő teraszsétánnyal együtt. Ne mulasszuk el a belső tavat sem felkeresni, fenséges látvány, barátságos szürke marhák, kézből etethető vadkacsák várnak ránk.

 Ha így szüret idején fellátogatunk a szőlőhegyre, garantáltan kóstolhatunk valamelyik pincegazdánál egy-egy finom mustot vagy éppen előző évi bort, és közben a déli part látványában is gyönyörködhetünk.

Szintén pompás kirándulási lehetőséget nyújt a karnyújtásnyira található Balatonfüred, messze földön híres sétányával, „békebeli” épületeivel, szállodáival, kúriáival, szanatóriumával. Ezen időszakban még járnak a hajók, ne mulasszunk el egy romantikus kirándulást a vízen sem, hogy a Balaton felől is megcsodálhassuk az északi part szépségeit!

Akár teljes napos kirándulást is jelenthet a szintén közelben található Veszprém városának felkeresése, ahol a belvárosi sétán kívül a teljes várnegyed is tárt kapukkal várja a turistákat megannyi múzeummal, kávézóval, étterem. Ne felejtkezzünk el a híres és festő elhelyezkedésű állatkertjéről sem, különösen, ha családdal keressük fel a királynék városát!

Aki sportosabb elfoglaltságot szeretne, és nem elégszik meg a szálloda nyújtotta lehetőségekkel, annak ott van a kerékpár! Balatonalmádin, a szálloda előtt halad keresztül a Balatoni bringaút, melynek segítségével könnyedén eltekerhetünk bármely északi parti településre, energiánktól és kedvünktől függően.

Természetesen ennél sokkal többet is kínál ez a térség a csodálatos ősz időszakban is, keljünk bátran útra, és irány a Balaton!!!

www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/balatonalmadi/hunguest_hotel_bal_resort 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »