Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központ júniusi programjai

Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központ júniusi programjai

Kedves Kertvárosiak!

A nyár beköszöntével izgalmas és emlékezetes programokkal várjuk Önöket a Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központ három helyszínén. Csatlakozzanak hozzánk, és élvezzék a történelmet, kultúrát és közösséget kínáló eseményeinket.

Nemzeti Összetartozás Napja – Június 4. kedd 18 óra

Emlékezzünk együtt és ünnepeljük nemzeti összetartozásunkat június 4-én, 18 órakor a Trianon Emlékműnél, a Budapesti út, a Batsányi János út és a József utca kereszteződésében. Az idei évben különleges programmal készülünk: Molnár Levente, Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes művész és zenekara, a Fényerő, ad koncertet. A műsorban közreműködik a Liget Táncegyüttes. Az esemény ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

Múzeumok Éjszakája – Június 22. szombat 16 órától éjfélig

A Múzeumok Éjszakáján különleges programokkal várjuk Önöket mindhárom helyszínünkön.

Helytörténeti Gyűjtemény: Ezen az estén rendhagyó, rövidített tárlatvezetések során mutatjuk be a 16. kerület elődtelepüléseinek különleges női személyiségeit 17:00, 19:00, 21:00 és 23:00 órakor. 18 órától a Mirákulum Amatőr Színkör Nosztalgia kávéház címmel vidám időutazásra hívja a látogatókat a gyűjtemény kertjében.

Cinkotai Tájház: Óránként induló tárlatvezetések során vendégeink megtekinthetik a régi parasztházat és megismerhetik a régi cinkotai paraszti emlékeket.

Tóth Ilonka Emlékház: „Szabadnak születni” című 23 perces kisjátékfilm vetítése minden egész órában, Mező Gábor és Kerekes András alkotásában. A film Tóth Ilonka életét és igazságtalan halálát mutatja be. Emellett tárlatvezetéssel és az 1956-os forradalomban használt fegyverek bemutatásával várjuk látogatóinkat.

Emlékezzünk Tóth Ilonára! – Június 28. péntek 17 óra

Június 28-án, pénteken 17 órától a Tóth Ilonka Emlékházban emlékezünk az ártatlanul kivégzett Tóth Ilonára és vádlott társaira. Dr. Szakolczai Attila történész, Tóth Ilona-kutató tart előadást a témában.

A különc grófnő – már csak június 29. szombatig látogatható!

A Helytörténeti Gyűjteményben továbbra is büszkén fogadjuk látogatóinkat a kerület történetét bemutató állandó kiállításunkkal, valamint a nagy népszerűségnek örvendő „A különc grófnő” című időszaki kiállítással, mely Batthyány Ilona életét és személyiségét tárja elénk. 

Várjuk Önöket szeretettel rendezvényeinkre és kiállításainkra!

Kiállítóhelyeink:

Helytörténeti Gyűjtemény: 1165 Budapest, Veres Péter út 155-157.

Cinkotai Tájház: 1164 Budapest, Batthyány Ilona utca 16.

Tóth Ilonka Emlékház: 1162 Budapest, Állás utca 57.

Nyitvatartásunk:

Kertvárosi Helytörténeti Gyűjtemény

Hétfő-kedd: 9.00-18.00

Szerda-péntek: 9.00-16.00

Szombat: 9.00-13.00

A Cinkotai Tájház előzetes bejelentkezés alapján fogad látogatókat. A látogatásra bejelentkezni a  kapcsolat@helytortenet16.hu címen vagy a 06-1-604-8342 telefonszámon  lehetséges.

A Tóth Ilonka Emlékház előzetes bejelentkezéssel, tárlatvezetéssel egybekötve munkanapokon 8-16 óra között térítésmentesen megtekinthető. A látogatásra bejelentkezni a szervezo@helytortenet16.hu címen vagy a 06-1-604-8342 telefonszámon lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »