Wittner Mária emlékkiállítás nyílt a XVI kerületben

Wittner Mária emlékkiállítás nyílt a XVI kerületben

Rendhagyó, az 56-os eseményeket emberi léptékekben bemutató, nagyon tanulságos és érdekes tárlat nyílt a XVI kerületi Állás utcában, az 56-os mártír, Tóth Ilonka Emlékházában.

Wittner Mária, a néhány éve elhunyt 56-os hősnek állít emléket az a vándorkiállítás, melynek első helyszíne a Tóth Ilonka Emlékház. A mindenki által ismert és közkedvelt harcos életén keresztül mutatja be az eseményeket onnantól kezdve, hogy miért is indult maga a forradalom, egészen a Wittner Mária temetéséig.

Az első körben ártatlanul halálra, majd börtönre büntetésre változtatott ítéletet végigszenvedő, az egész életét a forradalom eszméjének, és társainak emlékének szentelő politikus tevékenységén keresztül megható, és valósághű képet kapunk a történtekről, ami főleg azoknak érdekes, akik nem élhették meg még ezeket az időket.

Az ingyenesen, de előre bejelentett időpontban látogatható tárlat abszolút autentikus helyszínen, az Emlékház melletti légiós pincének kialakított kiállítótérben tekinthető meg, ahol az 56-os állandó kiállítás is helyet kapott.

Április 15-30 között várják az érdeklődőket a XVI kerület Állás utca 57 szám alatt, mely tömegközlekedéssel is jól megközelíthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »