Tulipánséták indulnak a Nemzeti Botanikus Kertben hétvégente

Tulipánséták indulnak a Nemzeti Botanikus Kertben hétvégente

Április 6-án tulipántörténeti séták indulnak a vácrátótit Nemzeti Botanikus Kertben. Már húsvétkor is kinyíltak a tulipánok, de hétről hétre egyre többel találkozhatnak a látogatók az arborétumban.

„Ki ne ismerné és szeretné a tulipánokat? De tudjuk-e honnan származnak, és milyen utat futottak be az elmúlt századokban? Ki volt Clusius, és milyen bűnügybe keveredett? Mi a tulipánőrület, és miért ették meg a hollandok a vagyonokat érő tulipánhagymákat? A tulipánok a mesékbe és a művészetbe is bevonultak. A tulipánvirágzás idején vezetett sétánk a tulipán parádés, izgalmas kultúrtörténetén át azt is szemlélteti, hogy néhány vadon élő faj milyen átalakuláson mehet át az ember nemesítő tevékenysége révén” – írják a tulipántörténeti élménysétáról weboldalukon.

A sétákat három áprilisi hétvégén át (6-7., 13-14., 20-21.) rendezik meg. A 2-2,5 órás séták 15 órakor kezdődnek a Berkenye-ház elől, Lunk Gergely főkertész vezetésével. A részvételi díj 5000 forint/fő, a jegyek csak elővételben, limitált számban kaphatóak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »