Áprilisi programok a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban

Áprilisi programok a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban

Április 12. péntek, 19 óra

A belga Desguin Quartet ingyenes koncertje a Károlyi Kastélyban

A Károlyi József Alapítvány április 12-én, pénteken, 19 órakor különleges koncertre invitálja az érdeklődőket. A Desguin Kwartet, amely egy fiatal, ambiciózus vonósnégyes Belgiumból és amely sokoldalúságáról és interdiszciplináris megközelítéséről ismert, Dvorák F-dúr « American » vonósnégyesét adja elő a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban. A koncert annak a munkának a zárásaként kerül megrendezésre, amely április 8-tól zajlik a kastély falai között: a vonónégyes egy művészeti « rezidencia » keretében tartózkodik és dolgozik Fehérvárcsurgón.

A zenei tevékenységet az európai MERITA program támogatja: a program egy online és offline platform, amely növeli a feltörekvő európai vonósnégyesek ismertségét, miközben népszerűsíti az európai kulturális örökséget. A MERITA program az innováció, a képzés és fejlesztés, a promóció és a fenntarthatóság elvein alapul. A Kreatív Európa – Európai Platformok 2021 győzteseként és az Európai Unió társfinanszírozásával a MERITA a Le Dimore del Quartetto (Milánó, Olaszország) projektje, amelyet 11 európai ország 16 kulturális intézménnyel közösen működtet.

A digitális platformon keresztül a MERITA bemutatja a művészeket, a kulturális helyszíneket és a történelmi épületeket, valamint oktatási anyagokat, hálózatépítést és tartalmakat biztosít a nagyközönség számára, online és helyszíni tevékenységek paneljét, azaz képzéseket, művészeti rezidenciákat, fiatal művészek transznacionális és nemzetközi áramlását, tanulmányokat és kutatást. A platform azt is lehetővé teszi, hogy az új közönség közelebb kerüljön a klasszikus zenéhez és a történelmi látnivalókhoz. Célja, hogy referenciaponttá váljék a kamarazenészek és gyakorlati szakemberek számára, egy új és tartós üzleti modell alapját képezve.

A koncerten való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Április 21. vasárnap, 14 óra

Botanikai seta az arborétumban Györök Orsolya tájépítészmérnökkel

A tavaszi zöldbe és virágokba öltöző kastélypark kellemes sétára invitálja a szabadba vágyókat. A rügyező fák, a csiripelő madarak az ébredező tavaszt ünneplik, a kellemes időjárás pedig még élvezetesebbé teszi a természetben töltött időt. A séta vezetője, Györök Orsolya tájépítészmérnök bemutatja a védett terület értékeit: a 22,5 hektáros történeti kertet, amely egyben természetvédelmi terület; a rekonstrukció kapcsán frissen telepített növényeket; a 100-170 éves meglévő őshonos és egzóta faállományt. A kiemelkedő látványosságok között szerepel a csónakázó tó és a gloriette, amelyet a séta szintén érinteni fog.

Belépők (megvásárolhatók a felújított egykori istállóépületben működő látogatóközpontban):

Teljesárú (felnőtt) jegy: 3 000 Ft/fő

Diák, nyugdíjas: 1 500 Ft/fő

Csoportjegy 10 fő fölött: 2 500 Ft /fő

Családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek): 4 500 Ft

Információ, helyfoglalás: Tel. 06 21 311 04 22, info@karolyikastely.hu

Április 28. vasárnap, 13 óra

Költői séta és piknik a parkban Lackfi Jánossal

Esőtánc a kastélykertben. A csodás parkban sétányról sétányra járva, tóparttól kishídig, terasztól lugasig, faóriástól smaragd gyepszőnyegig vonulunk, s a költői piknik során előkerül Petőfi házastársi hisztije, a zenei boldogságok, a nemzeti vágta nyelvi akrobatikája, a kolibri horkolása, az uszálykapitányok boldogtalansága, és megannyi más téma bőséggel zsibongó világunkból. Támad a természet, támadnak a piknikkosárban hozott ízek, és hasonló intenzitással rohamozzák meg érzékeinket Lackfi János versei a költő sistergős előadásában. Eső esetén Esőtánc a kastély termeiben, nem kisebb élménycunami kíséretében. 

A séta és a piknik részvételi díja : 9 900 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »