Sorra nyitnak a húsvéti vásárok Bécsben, ezek lesznek az újdonságok

Sorra nyitnak a húsvéti vásárok Bécsben, ezek lesznek az újdonságok

A legbiztosabb jele a tavasznak az osztrák fővárosban, hogy egymás után nyitják meg kapuikat a húsvéti vásárok. Idén négy helyszínen, több mint kétszáz standnál mártózhatnak meg a pasztell színek, pelyhes kiscsibék és plüssbárányok tengerében a húsvéti vásárok látogatói.

ndul a szezon Bécsben, sorra nyitnak a húsvéti vásárok a jól bevált helyszíneken. Az elsők között, 2024. március 15-től várja a látogatókat az Altwiener Ostermarkt a Freyungon és a húsvéti vásár az Am Hofon. Egy nappal később, március 16-án nyitnak a Schönbrunni Kastély előtti húsvéti standok, és már teljes gőzzel működik a vásár a floridsdorfi Franz-Jonas-Platzon.

Bécs négy húsvéti vásárában 210 standnál válogathatnak az érdeklődök a húsvéti dekorációk – mindenféle stílusban készült hímes tojások, tavaszi koszorúk, ajtódíszek, illatos gyertyák és kerámiák –, apró ajándékötletek és szezonális finomságok között.

A megfáradt vásározók a sonkakülönlegességek mellett hagyományos húsvéti süteményekből vagy császármorzsából meríthetnek új erőt vagy tankolhatnak fel az ünnepi asztalhoz.

Mindegyik vásárban változatos programmokkal várnak kicsiket és nagyokat egyaránt.

Aki a gyomra mellett a virágokat is szereti, annak jó úti cél lehet a Blumengärten Hirschstetten. Itt a húsvéti vásár mellett érdekes programok – fűszernövény-ültetés, papírtyúk-hajtogatás és csodálatos virágtenger – is várják a látogatókat.

A gyerekek virág- és rovarjátszótéren tombolhatják ki magukat, ahol rengeteget tanulhatnak a növényekről és rovarokról,miközben virágos memóriajátékot játszanak vagy hangya, méh esetleg szöcske alakú játékokon ugrálnak, mászókáznak.

Eközben a felnőttek kristályenergia, őskori vagy indiai kertben relaxálhatnak. Pálmaház és miniállatkert teszik teljessé az élményt.

Az idei szezon újdonsága, hogy a Bécsi Piacfelügyelet megbízásából 2024. március 25. és 29. között a hagyományos heti piacokon is fel-felbukkan a húsvéti nyúl, hogy édességet osztogasson a legkisebbeknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »