Villámlátogatás A Gróf Degenfeld birtokon Tarcalon

Villámlátogatás A Gróf Degenfeld birtokon Tarcalon

Egy különleges kulináris attrakció kapcsán kerültünk a Tokaji borvidék gyöngyszemére, a Tarcal település szélén található Gróf Degenfeld birtokra, aminek a „lelke” a vendégek számára a pompázatos kastélyszálló, és remek Tokaji nedveket rejtő pincerendszer ennek háta mögött.

Mint arról már korábban beszámoltunk, az idén 111 éves Pápai Húskombinát egy merész újítással ünnepli meg az ikonikus évfordulóját, nevezetesen pompázatos sonkáit a méltán világhíres Tokaji borvidék, ezen belül a Gróf Degenfeld borászat Szamorodniában érlelték. Ezt a fantasztikus kulináris élményt jelentő finomságot mutatták be a páchoz hozzájáruló nedű születésének helyén. A különleges sonka hamarosan az üzletekbe is kerül, mi viszont most vessünk egy gyors pillantás arra, mi is várja a sonkához adott Szamorodnin kívül az idelátogatókat.

Mivel jelen látogatásunk alkalmával sem a szálloda részt, sem az étterem általános szolgáltatásait és kínálatait nem állt módunkban kipróbálni, így most inkább a borokra koncentráljunk.

Bár a fenti állítás csak részben igaz, mivel a csodálatos sonkából fenomenális falatokat alkottak a pincérek kóstolásra, melyekhez külön-külön a megfelelő bort kínálták, igen magas felszolgálói színvonalon, amiből azért lehet következtetni arra, hogy nem fogunk csalódni a konyha kínálatában és az éttermi színvonalban, ha betérünk…

Némi ízelítőt kaphattunk a szálloda színvonaláról is, mivel a társalgó és kávézó részbe sikerült bepillantást nyerni, aki igazi „főúri kényeztetésre” vágyik, hamisítatlan miliőben, az jó helyen jár…

A példásan felújított kastély előtt egy kis park található, különben szőlőültetvények veszik körül. Az „igazi lényeg” az épület mögött van, ahol a teljes körűen felújított régi pinceépület a kiegészített szárnnyal, és a pincerendszerrel található.

A hozzáépítésben található a modern feldolgozó üzem, ahol a gondos munkálatos folynak, hogy aztán a földalatti járatokba kerüljön a hordókba érlelésre a világhíres hegyoldalak leve.

A pincerendszer, mely borbemutatók és kóstolók alkalmával kísérettel látogatható, remek élményeket garantál. A sok hordó között kóstolgatni a romantikus hangulatvilágításban méltó ezen remek borok színvonalához.

Természetesen a pincelátogatáshoz szakszerű vezetés is jár, nem csupán a poharak tartalma, ahol részletesen megtudhatjuk a méltán világhírű boraik és aszúik kívülállóként is tudható titkait.

A hatalmas szőlőültetvények fénypontja egyértelműen a hegy tetején álló, a család tulajdonában levő, de bárki által látogatható, teljesen felújított kis kápolna, melynek parkosított kertjéből fantasztikus panoráma nyílik a szőlő ültetvényekre, az előttünk elterülő alföldre, és nem utolsó sorban a Tokaji hegy semmivel sem összetéveszthető, ikonikus sziluettjére.

Akinek alkalma van, egyértelműen érdemes legalább egy látogatást tenni a birtokon és a kastélyban, ahol akár több napot is maradhat, hiszen a környék számtalan lehetőséget kínál a vendégeknek.

További információ: www.grofdegenfeld.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »