Ezek voltak 2023-ban a világ top városi úti céljai

Ezek voltak 2023-ban a világ top városi úti céljai

Megszületett a Euromonitor International idei Top 100 City Destinations Indexe, mutatjuk az első húsz helyezettet.

A Euromonitor International nemzetközi piackutató cég minden évben felállítja a legjobb városi úti célok százas listáját. A Top 100 City Destinations Index értékelési kritériumai között szerepel az adott város turisztikai teljesítménye, turisztikai infrastruktúrája, turizmuspolitikája, vonzereje, egészségi, biztonsági, fenntarthatósági mutatói, valamint gazdasági és üzleti teljesítménye.

A top 100 városi úti célból idén 63 található Európában. Mutatjuk, mely városok állnak a lista első húsz helyén:

1. Párizs, Franciaország

Az első helyezett, hasonlóan az előző évekhez, 2023-ban is Párizs. A francia fővárost különösen a turizmuspolitika terén elért rendkívüli eredményei, turisztikai infrastruktúrája és különleges turisztikai vonzereje emelik a dobogó legfelső fokára.

Párizs folyamatosan fejlődik, híres sugárútját, a Champs-Élysées-t például 2030-ra gyalogos- és környezetbarát övezetté alakítják, sok-sok fával és parkokkal.

2. Dubaj, Egyesült Arab Emírségek

A futurisztikus kinézetű város hallatlanul népszerű a turisták körében, ebben az évben már több mint 16 millió külföldi látogatót fogadott, ami 18 százalékos növekedést takar tavalyhoz képest. A város főbb célcsoportjai az első alkalommal ide látogatók és az itt átszálló légi utasok.

3. Madrid, Spanyolország

A spanyol főváros a tavalyi negyedik helyről ugrott a dobogó harmadik fokára. Az indoklásban többek között a fenntarthatósági intézkedéseket említik. Madrid már most a világ egyik legzöldebb városa, és egyre fejlődik ebből a szempontból, a 2024-2027-es madridi turisztikai modellnek is a fenntarthatóság áll a középpontjában.

4. Tokió, Japán

Japán fővárosa első ízben szerepel a legjobb 10 között, tavaly még csak a 20. helyen állt. A nagy ugrás oka az indoklás szerint a turisztikai infrastruktúra fejlődése, a járványügyi előírások lazítása, valamint a gyengébb jen, ami az utazók számára kedvező ár-érték arányt biztosít.

5. Amszterdam, Hollandia

A holland főváros két helyezést csúszott lefelé 2022-höz képest, de még így is a legjobbak között van. A városban tavaly 15,8 millió vendégéjszakát regisztráltak – írja ismertetőjében a reisereporter.de.

A 100-as lista 6.-20. helyén az alábbi városok találhatók:

6. Berlin, Németország

7. Róma, Olaszország,

8. New York, USA

9. Barcelona, Spanyolország

10. London, Egyesült Királyság

11. Szingapúr

12. München, Németország

13. Milánó, Olaszország

14. Szöul, Dél-Korea

15. Dublin, Írország

16. Oszaka, Japán

17. Hongkong

18. Bécs, Ausztria

19. Los Angeles, USA

20. Lisszabon, Portugália

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »