Aldebrőre érdemes odafigyelni!

Aldebrőre érdemes odafigyelni!

A Városligeti Vajdahunyad várban tartott BorÉrt Konferencián ismét feltűnt egy apró, de annál inkább figyelemre méltó település, Aldebrő! A Heves megyében, Gyöngyös és Füzesabony között a Mátra alján, a Tarna partján található falucska úgy seperte be az elismeréseket és díjakat, mint egy nagy turisztikai régió! Utána néztünk, mi is rejlik emögött a sok pozitívum mögött!

Nos egyből itt van a méltán híres, és ismét egyre jobb elismerésnek örvendő Debrői Hárslevelű, melyre a település igen büszke, és bizony mindent meg is tesznek azért, hogy méltó helyet foglaljon el Aldebrő nedűje a borok világába. A falú minden tagja részt vesz a munkában, még az Önkormányzatnak is van bora. Nem is aprózzák el, rendeznek Regionális Német Borversenyt, és Debrői Hárslevelű szüreti napokat is!

A gasztronómia nem merül ki a pohár tartalmában, itt készül a remek sült derelye, melyre a település oly büszke (joggal), hogy még fesztivált is rendeznek a tiszteletére júniusban. Ezt egyszer mindenkinek látnia, kóstolnia kell!

Persze semmi sincs összefogás nélkül, Wingendorf János polgármestertől megtudtuk, hogy példátlan együttműködés van a helyi magyar és német civil szervezetek között, és mindent elkövetnek értékeik megőrzése érdekében, és ezt az idelátogató turistákkal is igyekeznek megismertetni.

Hamarosan részletesen is megismerkedünk a településsel, és remek recepttel is meglepjük olvasóinkat, de addig is, aki arra jár, nem hagyja ki felkeresni ezt kis ékszerdobozt, na és persze kóstolja meg derelyét és kortyoljon rá remek Debrői Hárslevelűt a pincékből!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »