Gödöllői Kastély Adventjén jártunk…

Gödöllői Kastély Adventjén jártunk…

A mesés téli tájképet, és a lélekmelegítő Adventi időszakot kihasználva, a Pesttől pár percre, HÉV-vel is könnyen megközelíthető Gödöllői Kastélyt, és annak minden évszakban magával ragadó parkját kerestük fel.

Az év minden szakában remek rövid, akár csak pár órás kirándulásra alkalmas helyszín Magyarország egyik büszkesége. Magában a kastélyban feltétlenül meglátogatásra érdemes kiállítások vannak, de ezekről már többször szót ejtettünk most nézzünk körül a hóval borított parkban, és mesésbe illő karácsonyi kiállításon!

A parkot érdemes oldalról, a HÉV megállótól megközelíteni, akkor is ha kocsival érkezünk, itt találunk hét közben is ingyenes parkolási lehetőséget, és innen indulva talán érdekesebb is a felfedezés.

A letaposott hóban vezető ösvények este hangulatvilágítással is meg vannak világítva, mondani sem kell, hogy ilyenkor még magával ragadóbb az egész park. Vannak olyan sétányok, melyek jól járhatók, de azért inkább megfelelő lábbelivel induljunk a sétának.

Ilyenkor, Adventi időszakban is kötelező a Pálmaház felkeresése, na most kevésbé a gyönyörű benti és az előtte levő parkban található növények miatt, hanem a mesebeli karácsonyi kiállítás miatt.

Szó szerint egy mesevilágba lépünk, ha átlépünk az ajtón, le sem tesszük a telefont a fényképek folyamatos készítése miatt, és tuti, hogy alaposan átmelegszünk a kinti hideg séta után, mire el tudunk a látványtól szabadulni.

Elméletileg természetesen minden megvásárolható, olyan mértékben, hogy ki is van írva, akár a sok-sok fáról is leszedhetjük az ajándékot, de azért az árcímke kicsit visszatartó erő.

Azt azért meg kell jegyezni, hogy minden darab minőségi, egyedi, messziről látszik, hogy nem „egyszezonos” távol keleti netről rendelhető darab, így azért mégis csak egy-egy darabot érdemes becsempészni a vásárolni kívánt darabok közé, nem bárjuk meg.

Ez most csak egy rövid kedvcsináló cikk volt, sem a téli park, sem a mesevilág látványát nem lehet leírni, ezt el kell menni és meg kell nézni!

Gödöllőn természetesen nem csak a hangulatos téli parkban lehet sétálni és a Pálmaház csodálatos karácsonyi díszeiben gyönyörködni, más lehetőségek is várnak az Adventi időszakban az idelátogatókra!

Karácsonyház

Az ingyenesen látogatható ház egyszerre látványosság és vásár, ahol a folyamatosan változó és frissülő árukészletben a klasszikus piros-arany fadíszek és diótörős dekorációk mellett a lehető legextrább díszeket is megtalálhatjátok. 

Adventi Művészeti Napok

Idén is megrendezésre kerül a már hagyománynak számító programsorozat a Művészetek Háza jóvoltából, így december 9. és december 22. között ismét adventi forgataggal, illetve a forralt bor és az omlós kürtőskalács illatával telik meg a város központja.

Adventi Orgonaestek

Az ingyenes programsorozat során négy művész előadásait hallgathatjuk meg, hogy még különlegesebb legyen az ünnepi készülődés.

Adventi Kastélynapok

December 16-án és 17-én egy ünnepi időutazásra invitálja a látogatókat az ünnepi díszben tündöklő Gödöllői Királyi Kastély. A kétnapos programsorozat alkalmával megidézik az 1870-es éveket, amikor a királyi család előszeretettel időzött a palota falain belül, meghitten, a karácsonyt ünnepelve. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »