Újbor kóstolóban az Alpok alján

Újbor kóstolóban az Alpok alján

Hol is lehetne autentikusabb helyen újbort kóstolni, mint Szent Márton városához legközelebb eső borvidéken, az Alpok alján megbúvó múzeum városkában, Kőszegen!

A több száz évre visszanyúló hagyományok szerint idén is beírták a „Jövendölések könyvébe” az idénre várható termést, és az égiek segítségével igen jó termés adatott a vidéken, melynek idei első borait a Márton napi libalakomákat kísérő újborkóstolással ünnepelték meg a város borászai.

Az óváros egyik legszebb és legrégibb épített örökségében, a Zwinger őrtoronyban szervezte meg ezt a remek rendezvényt a Kőszegi Borászok Egyesülete.

Igaz, első sorban vörösborairól híres a környék, de azért azoknak még van mit érni, formálódni, mire igazi élvezeti értéküket ki tudják mutatni, de a fehér borok között volt olyan Veltelini ami bizony már most is remek nedűnek mutatkozik. A rozék sem vallottak szégyent, az általunk kóstolt tételek igen jó választásnak bizonyultak.

A hegyen remek nedveihez igen finom falatok is társultak, de nem kell kétségbe esnie senkinek, aki nem tudott pont ekkor ebben az ékszerdobozban járni, és kóstolni, természetesen a város pincészeteiben ezt bármikor megteheti! És tegye is meg, hiszen lassan közeleg az Adventi időszak, és a városban vásárral, programokkal is készülnek az év legmeghittebb időszakára a rengeteg látnivaló és környékbeli kirándulási lehetőségek mellet!

Ahhoz, hogy bele tudjunk a kóstolás rejtelmeibe merülni, érdemes nem csak a lehetőségek miatt több napra érkezni, tesztelésünk alapján szállásra és étkezésre a Portré Panziót és apartmanjait ajánljuk, míg a pincészetek közül a belvárosban levő Tóth pincészetet, mely a város borát is készítette.

További információ: www.portre.com , www.tothpinceszet.hu és www.koszeg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »