Vigyázzon, ezekben az országokban sokat bukhat a készpénzfelvételen!

Vigyázzon, ezekben az országokban sokat bukhat a készpénzfelvételen!

Külföldi utazás esetén a készpénz továbbra is fontos fizetőeszköz, akár az utazók személyes preferenciája, akár a célország sajátosságai miatt. Ám az ATM-ekből történő készpénzfelvétel nagyon költséges lehet a magas díj miatt, amely nem mindig jelenik meg egyértelműen a bankautomaták kijelzőjén.

Annak érdekében, hogy az utazók jobban megtervezhessék nyaralásuk költségvetését, a Wise összeállított egy listát a készpénzfelvétel díjairól Európa 20 országában, a legdrágábbtól a legolcsóbbig.

A kalandvágyó nyaralók számára Izland a legdrágább a vizsgált országok közül, ahol a tranzakciós illeték 4,6%. A skála másik végén Bulgária áll, ahol csak 0,13%-ot számítanak fel ATM-es pénzfelvételkor. A táblázat alján Olaszország és az Egyesült Királyság áll 0,23%-os, illetve 0,14%-os díjjal.

magyarok két legkedveltebb úti célja 2023-ban Ausztria és Horvátország. Ha a magas pénzfelvételi díjakat vizsgáljuk, ezek az országok benne vannak az első 10-ben. Érdemes a népszerű görög nyaralásoknál is figyelembe venni az ATM-költségeket, jó hír viszont az olasz strandok vagy szlovák sípályák látogatóinak, hogy pihenésük alatt a tranzakciós díjak az alacsonyabbak közé tartoznak, amit az kiderül az alábbi táblázatból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »