Nemzetközi Verkli találkozó

Nemzetközi Verkli találkozó

10. alkalommal találkoznak a nemzetközi verklisek a Balaton kulturális fővárosában, Keszthelyen

A Magyarországon egyedülálló fesztivál – melyet a mára Gyenesdiáson élő svájci származású Surber házaspár, Irina és Hansjörg hívtak életre-, az elmúlt egy évtized során Európa számos országában népszerűségre és elismertségre tett szert a századforduló zenei eszközeinek kultúráját, korszellemét bemutatva.

Évről – évre visszatérő nemzetközi résztvevők hada segíti az egykori kintornások életének és munkásságának bemutatását magyar vonatkozású résztvevőkkel karöltve, akik a fesztiválnak hála egy rég elfeledett hangszert és a mi kultúránkba is bekúszó korszellemet idézik fel. Sőt, ketten közülük mára, a magyar – verklire írt – zenei kínálatot is bővítik.

Németh József és Ring István – utóbbi mára Kackiás Verklis néven ismert, idén a Fábry show-ban is bemutatta tehetségét – valzer-rel, keringőkkel és magyar dalokkal is bővítik repertoárjukat minden évben, így mára a Pancsoló kislány, Máté Péter dalok, a Bob herceg vagy a Füredi Anna bál is megszólal verkliről a Balaton kulturális fővárosában.

A 6 évvel ezelőtt Magyar Rekord minősítést szerző nemzetközi rendezvényre idén is kiemelkedő számban regisztráltak a környező országok kintornásai, így szlovén, szlovák, magyar, osztrák, német, svájci és holland résztvevők is szórakoztatják majd a nagyérdeműt Keszthelyen, szeptember első hétvégéjén (2023.09.02. – 2023.09.03.) Az idei rendezvényre több mint 70 nemzetközi verklis mintegy 55 kintornával regisztrált.

A Nemzetközi Verkli Fesztivál immáron 10. éve várja látogatóit Keszthely Fő terén, piacán és Sétáló utcáján, egészen a kastély parkig bezárólag. A rendezvény főszervezője a Turisztikai Kft. és a Keszthelyi Turisztikai Egyesület mely évek óta Keszthely Város Önkormányzatának és a Keszthely Térségi Vállalkozói klubnak köszönhetően valósítják meg a nosztalgikus programot.

Az elmúlt pár év nehéz gazdasági körülményei és a sikertelen pályázatok következtében a civil szervezőcsapatnak sajnos nem áll módjában három napos nagy koncerteket sorakoztató programkínálat összeállítására, így idén igazán a kintornák állnak majd a reflektorfényben és a századforduló hangjai töltik majd be a fürdőváros utcáit, a helyiek és turisták legnagyobb örömére.

10. Jubileumi Verkli Találkozó Programja

Helyszín: Keszthely, Fő tér

Dátum 2023. Szeptember 2. szombat – 3. vasárnap

Szeptember 02. szombat

12:00                                    Hivatalos Megnyitó

17:00  – 18:00        Zsödi duó – Szabó Siklódi Lia & Irsai Zsigmond      

18:00 – 19:00        Dívas Táncstúdió – Németh Veronika csoportjainak fellépése

19:00 – 20:00        BB Jazzy Pop Duo – Varga Endre & Bódis Bettina

20:00 – 21:00         Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar koncertje; Karnagy: Kiss Tamás

Vasárnap 03. vasárnap

09:30 – 10:00        Templomi verkli koncert a Fő téren

15:30            – tól                Mindenki együtt – Közös zenélés Keszthely Fő terén

Kiegészítő program:

Bäri Lángos, Brazsil Cseppek, Kürtöskalács, Ugrálóvár, Tüsy Bohóc mindkét nap szórakoztatja a gyerekeket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »