20 éves a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület

20 éves a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület szakmai programmal és gyermeknapi születésnapi partival ünnepelte fennállásának és eredményes működésének 20. jubileumát.

2003-ban az önkormányzat és a turizmusban érdekelt felek együttműködésével, közös finanszírozásban, az országban elsőként jött létre egy olyan alulról építkező szervezeti egység, ahol a felelősség és a döntéshozatal a turizmus tényleges szereplőinek kezébe került. Az egyesület tagsága a kezdetektől fogva stabilan 100 fő körül mozog. A partnerek kb. 40 százaléka alapítás óta hűséges tagja az egyesületnek, illetve több újonnan induló vállalkozás csatlakozik évről-évre a civil szervezethez.

Az egyesület legfontosabb feladata a településszintű marketing-, reklám és értékesítési munka végzése, azaz a település turizmusának menedzselése, továbbá termékfejlesztésen dolgozik, koordinációs, érdekképviseleti, panaszkezelési, pályázatmenedzsment-feladatokat lát el, információs irodát működtet.

Az online és offline marketingmunkát rendszeresen megújuló, színvonalas imázs fotókkal és videókkal teszik teljessé. Háromnyelvű települési és térségi kiadványokkal segítik a településre érkező vendégek tájékozódást, és kiemelt figyelmet fordítanak a naprakész információk online felületeken történő gondozására. Ezen kívül részt vesznek vásárokon, szakmai rendezvényeken, aktívan bekapcsolódnak a térségbe érkező study tourokba, valamint rendszeresen tájékoztatják a médiát az aktualitásokról, újdonságokról.

Gyenesdiás családbarát pozicionálásának megfelelően erre irányuló minősítési rendszert vezettek be. A garantált programok a hét minden napjára változatos szabadidős kikapcsolódást biztosítanak a vendégeknek. 2008 óta működik a WB Gyenesdiás Plus kedvezménykártya, majd 2017-ben bevezették a partner-vendéglátóegységek kezdeményezésére a Gyenesdiás Gastro Cardot. A térségi hálózat részeként működő kerékpárkölcsönző a kínálatbővítés mellett az egyesület pénzügyi fenntarthatóságát is segíti. 2020-ban debütált az egyesület legújabb kalandjátéka, a GyenEscape. Az azóta is népszerű játékot szabadulószobák ihlették, az egyesület kreatív munkatársai ötvözték benne a természetjárást, a kalandjátékot és az aktív kikapcsolódást.

A 2009-ben, illetve 2011-ben nyertes TDM-pályázatok nagy lendületet adtak az egyesületnek és a település turizmusának, illetve egyéb pályázati forrásoknak köszönhetően megvalósult fejlesztések is hozzájárultak ahhoz, hogy az ide látogató vendégek a legjobb és legtöbb élményben részesüljenek, és később is visszatérjenek a településre.

Az egyesület legfontosabb együttműködő partnerei a tagjain túl – ideértve a helyi önkormányzatot is – a Nyugat-Balaton térségi, a Balaton régiós és országos TDM-szervezetek, amelyek létrehozásában is aktív szerepet vállalt, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Az egyesület köszönetét fejezi ki a megalakulásban meghatározó szerepet betöltő, a települést az alapítás idején vezető Szalóky Jenőnek és Semsei Sándornak, a Magyar TDM szövetség elnökének; továbbá az elnököknek: a kezdetektől 6 éven keresztül posztját betöltő Ferincz Józsefnek, majd 2009–2012 közötti időszakra Gyutai-Szalay Nikolettának, 2012–2018 közötti időszakra Czankáné Szalóky Szilviának, 2018 óta az elnöki tisztet eredményesen betöltő Somogyi Zoltánnak, az aktív és támogató Választmánynak, a munkát kezdetektől 2022-ig koordináló Kovács Judit irodavezetőnek, a jelenlegi irodavezetőnek, Kenesei-Bezzeg Katalinnak, aki 7 éve munkatársa az egyesületnek. Köszönetét fejezi ki továbbá a munkaszervezet korábbi és jelenlegi meghatározó tagjainak, akik kreativitásukkal és lelkesedésükkel hosszú éveken át támogatták a mindennapi munkát: Buzás-Belenta Réka, Szirmai Katalin, Tóthné Kocsis Krisztina és Strausz Tamás. Végül pedig hálásan köszöni a tagságának és a támogatóinak a bizalmat, az aktív együttműködést és munkát, mely elengedhetetlen feltétele és mozgatórugója az egyesület eredményes működésének.

További információ: Gyenesdiási Turisztikai Egyesület
8315 Gyenesdiás, Hunyadi u. 2. Tel. 83/511-790, gyenesdias@tourinform.hu

www.gyenesdias.info.huwww.facebook.com/gyenesdias

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »