Ingyenes programok a Magyar Nemzeti Múzeumban a Régészet Napján

Ingyenes programok a Magyar Nemzeti Múzeumban a Régészet Napján

Az idei Magyar Régészet Napját június 2–3-án rendezik meg. Az idén már kétnapos, fesztivál jellegű rendezvény központi helyszíne a Magyar Nemzeti Múzeum épülete lesz, témája pedig az „Istenek, ideák, hősök”.

A programokon résztvevők megtudhatják, kik voltak a letűnt korok kiemelkedő alakjai, akik példaként szolgáltak a közösség tagjai számára, milyen ideák és eszmék hatották át az egykor élt emberek gondolkodását, milyen volt az istenképük, és mi mindenért fohászkodtak hozzájuk – közölte a Magyar Nemzeti Múzeum.

A Magyar Régészet Napja kiegészítő rendezvénye lesz a Régészet Éjszakája, amelyen hasonló kérdésekre kapnak majd választ a látogatók, de ez a felnőtt közönségnek szól majd.
A rendezvény első napján már délelőtt 10 órakor elkezdődnek a programok. A szervezőink a nap folyamán többek között látványfőzéssel, viseletbemutatóval, múzeumi ebédszünettel egybekötött tárlatvezetésekkel, óriás társasjátékkal és kézműves vásárral is várják az érdeklődőket.

Napközben a Pénzügyőr Zenekar, este pedig Palya Bea, valamint a Juríj zenekar ad koncertet. A gyerekek a Régészhomokozó Kincskereső kalandban vagy múzeumpedagógia foglalkozásokon (alkotóprogramok gyerekeknek, leletsimogató, középkori kalandozások) vehetnek részt.

Lesz filmvetítés a díszteremben, a kifejezetten felnőtteknek szóló programok (Lassányi Gábor Szex és Róma, valamint Ligeti Dániel: Igaz, hogy lakik benned valaki? – Démonűzés az ókori Mezopotámiában című előadása) pedig 18 órakor kezdődnek a Lapidáriumban.

A szombati nap hasonló tematikával zajlik majd, a programok 17 órakor érnek véget. A programok egy része regisztrációhoz kötött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »