Kulináris élvezetek Badacsonyban

Kulináris élvezetek Badacsonyban

Sokakban Badacsony hallatán a finom borok, a hangulatos borozók a messze földön híres hegy oldalában, vagy a környező, ékkőként kiemelkedő vulkáni hegyek lejtőin, vagy éppen a megannyi élményt nyújtó Balaton jut az eszébe, holott van egy, már a régi időkből is híres hely, ami az innyencek Mekkája lesz hamarosan. Ez a hely nem más, mint a település központjában levő, teljesen felújított „Hableány”!

Most sokan felkapják a fejüket, hisz a kicsit jellegtelen, igazi „szocialista” épület, mondjuk finoman, lelakott falai között nem gondolnának kimagasló konyhára. No, nem is igaz már ez az alapgondolat, hiszen a Laposa bor bírtok kezébe került épületet, a jellegzetes külsejének megtartásával teljesen felújították, és a háttérben beépült egy pincészet is, ahol a borkóstolóra érkező vendégek egy élmény bejáráson is részt vehetnek.

A „Hableány” tulajdonképpen egyet jelent Badacsonnyal, hiszen a helyén állt a fogadó, amely köré gyakorlatilag az évek során kiépült maga a település. A szocialista időkben egy nagy befogadó képességű épületet húztak fel a helyére, mely az egyik „jelképévé” vált Badacsonynak. Az évek során nyugodtan mondhatjuk igen csak kiszolgálta a feladatát, most pedig egy modern, hangulatos étterem került a helyére, ahol az új étlap olyan különlegességeket kínál, (és nem csak Balatonhoz képest reális áron), amit minden hasát és a tényleg eredeti alapanyagokból készült finom, különleges ételeket kedvelő vendégnek fel kell keresni!

A legenda szerint, amikor Badacsony még vulkán volt, a hegy ura beleszeretett egy sellőbe. Ahogy meglátta a lányt a szikla felől, gondolkodás nélkül a tóba vetette magát, és a csobbanás eloltotta a vulkánt. A szerelmesek azóta is a tó felől figyelik a Badacsony-hegyet, melynek lábánál a Hableány épület őrzi történetét.

De nézzünk körül, mi is vár minket! Előre kell bocsájtani, ha a hetes nyaralásunk minden napján, minden étkezésünket itt töltenénk, sem tudnánk még a kiemelt ételeket sem megkóstolni, de semmi baj, erre is gondoltak, hiszen lesz egy „kóstolóasztal” ajánlat, ahol a legkülönlegesebb finomságok megtalálhatók.

Nem kell aggódnunk akkor sem, ha nem a különlegességekre vágyunk, hanem mondjuk egy jó pizzára a remek borocskák mellé, szó szerint „igazi” pizzát rendelhetünk, eredeti olasz alapanyagokból, feltétekkel.

A hagyományos ételek kedvelői el ne mulasszák a „rántott húst”, méghozzá különleges fűszerezésű burgonyával, mert, hogy ilyen finomat még nem kóstoltak, az garantált.

A vegán beállítottságú emberek sem maradnak éhesek, de nekik külön kiemelnénk a spárga alapú finomságot, nem fognak csalódni.

Természetesen a remek fogásokhoz kivalló borokat kóstolhatunk, melyekből akár vásárolhatunk is az étteremben levő boltban.

Hosszasan sorolhatnánk, hamarosan milyen finomságok kavalkádja várja az ide látogató vendégeket, a szakértő és rendkívül udvarias személyzet kiszolgálásban, de inkább azt javasoljuk, aki a környéken jár, semmiképpen se hagyja ki ezt a régi/új éttermet, és válogasson a hamarosan megjelenő új étlapjuk különleges kínálatából! Remek alkalom lehet erre június 10-e, amikor „Balatoni Pezsgés” elnevezésű rendezvénnyel várják a vendégeket!

További információ: www.hableanybadacsony.hu

És ha már a jó borok kóstolása miatt, (és persze azért, mert minden képen érdemes több időt szánni Badacsonyra) szállásra is szükségünk van, egyből szemben találjuk magunkat a környék legjobb ár/érték arányú, minőségi szolgáltatásokat nyújtó, wellnesszel is rendelkező szállodáját, a Bonvino Hotelt, melyet saját tapasztalatok alapján is csak ajánlani tudunk!

További információ: www.hotelbonvino.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »