Újraindul a Budafoki Pincejárat

Újraindul a Budafoki Pincejárat

Március 4-én rajtol el a méltán népszerű rendezvénysorozat, amely tavaly rekordszámú vendéget vonzott a budafoki pincékbe és a programba bekapcsolt helyszínekre.

Ebben az esztendőben 10 hétvégén 18 helyszínen, alkalmanként akár több mint 40 programmal várják a borkedvelőket Budafokon. Valamint azokat is, ahogy elhangzott, akik remélhetően egy ilyen pincebarangolás során kedvelik meg a budafoki borokat. Tavaly debütált, és idén is folytatódik például a Pezsgő- és Borkóstoló Csapatjáték, amelyért azok is odavannak, akik ugyan nem értenek a borokhoz, de meginni szeretik azokat.

Szintén új programlehetőséget kínálnak a modern kiállítóteremben, képzőművészeti alkotások társaságában felszolgált Gourmet Borvacsorák, amelyeken szorosan összefonódik a gasztronómia, a kultúra és természetesen a bor. Számos korábbi partner, amely korábban csak egy-egy alkalommal kapcsolódott be a Budafoki Pincejáratba, mint például a Sauska Pincészet vagy a Magdolna Udvar, most már folyamatosan fogadja a vendégeket. Utóbbi azért különleges, mert a kerületi kulturális élet szerves részét alkotó olyan helyszínről van szó, amely helytörténeti kiállítótérként helyet ad a kerületi képzőművészek kiállításainak is.

Az idei szezonnyitó pincejárat március 4-én, szombaton indul, és ennek keretében lesz többek között vezetett pinceséta a Törley Pezsgőmanufaktúrában, több borászatban látogatás, kóstolás, gourmet borvacsora Észak-Macedónia boraival, vagy disznótoros és fánk a Seybold-Garab pincében, családbarát és lazább programok.

A részletes program, árak, jelentkezés a bornegyed.hu portálon érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »