A Prímás-sziget lett az év dunai szigete

A Prímás-sziget lett az év dunai szigete

A Dunai Szigetek blog közönségszavazását fölényesen az esztergomi Prímás-sziget nyerte kétharmados eredménnyel, így Esztergom város szigete lett az év dunai szigete 2022-ben!

Tizedik alkalommal rendezték meg az év dunai szigete szavazást, ahol most kizárólag magyar szigetek közül választhattunk Ácstól egészen Majosházáig. A szavazásra bocsájtott 11 szigetet a Dunai Szigetek blog olvasói jelölték meg, melyből kettő jutott a döntőbe, egyet pedig a blog nevezett meg. A selejtező szavazás október 1-től 12-ig tartott, melyben a ráckevei Angyali-sziget, a Dunavarsány-Majosházán található Domariba-sziget, a szigetmonostori Egyfás-sziget, a Gödi-sziget, a pócsmegyeri Kacsa-sziget, a budakalászi Luppa-sziget, a Nagymarosi kavicszátony, a szigetmonostori Tündér-sziget, a Zebegényi-sziget, az ácsi Zsidó-sziget, valamint az esztergomi Prímás-sziget mérkőzött meg.

Idén több mint háromszor annyi voks érkezett az év dunai szigete szavazásra, mint egy évvel ezelőtt. Már a szavazás első fordulójában elsöprő sikert aratott az esztergomi sziget, hiszen a szavazatok 80%-át (1550) gyűjtötte be, így biztos helyet teremtett magának a döntőben, ahol a Gödi-szigettel és a Szigetközzel párbajozott egészen 2022. december 31-ig. Harmadik helyen a legtöbbször nevezett Gödi-sziget végzett 5%-os eredménnyel. Második a blog által nevezett Szigetköz lett 33%-os parádés hajrával, de ez is kevés volt legyőzni az esztergomi Prímás-szigetet, ami a szavazatok 62%-át (3930) söpörte be.

One thought on “A Prímás-sziget lett az év dunai szigete

  1. Esztergomi születésű vagyok , itt kezdtem a tanári pályámat…..büszke vagyok, hogy az ország hajdani, középkori fővárosaként, újból díjazott lett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »