„Jóbarátnál” Keszthelyen

„Jóbarátnál” Keszthelyen

A cím nem személyeskedés, egy remek és hangulatos éttermet takar Keszthely és Gyenesdiás határában, a Balaton északi oldalán végigfutó főút mentén. Mivel a vendéglő egész évben, az év minden napján nyitva tart, így mi is betértünk tesztelni ezt a helyiek által igen kedvelt helyet.

Az épültbe lépve egy igen hangulatos, hatalmas kemencével rendelkező (ami nem csupán dísz, hanem kellemes melegével eleve családias, „Jóbarátos” hangulatot kölcsönöz a helynek) étterembe találjuk magunkat, és kedves személyzet fogad. Miután a sok „múzeumi” kiegészítő szemrevételezésén túljutunk, kezünkbe vesszük az étlapot, amit hosszú időre nem is teszünk le, mivel ember legyen a talpán, aki a rengeteg finomság közül gyorsan ki tudja választani, mi fogja képezni az aznapi kulináris élmény tárgyát.

A java részt igazi, eredeti zalai ételeket felvonultató kínálatot a ház specialitásnak számító csülök vagy tucatnyi formája egészíti ki, igaz azért gondoltak a Balaton partján halat fogyasztani kívánókra, meg a „megszokott” éttermi kínálat kedvelőire is. Viszont egyértelmű, hogy ha egy mód van rá, valamelyik hagyományos módon készített, hatalmas adagban szervírozott zalai finomságot kell választanai, vagy egyet, a jobbnál jobb csülökspecialitások közül. Persze ezzel nem könnyítettük meg a választást, ha többen érkezünk „körbekóstolással”, vagy visszatéréssel többféle remek ételt is ízlelhetünk.

Mindehhez természetesen jófajta környékbeli bor, vagy ebből készült fröccs dukál, de a csülökhöz egy finom hideg csapolt sör is kellemes kísérő lehet.

Az ízlésesen tálat finomságokra nem kell sokat várni, csupán az egyértelműen frissen készülő összetevők jelentik a várakozást, ami viszont megéri.

Ha valakibe még fér desszert, szintén nem fog csalódni, a kínálat nem cukrászdai, de épen elég egy étterhez, a minőséget meg nem is kell ecsetelni a főételek bemutatása után.

Ezek után sokakban merül fel a kérdés, mit jelent a pénztárcánknak ez a finom és bőséges gasztronómia élvezkedés a Balatonnál. Ahogy az ételekben, úgy a számlában sem fogunk csalódni, alig közép szintet elérő, a „tengerünk” árszintjéhez képest jóval alacsonyabb árak jelentik a maximálisan korrekt ár/érték arányt, így tényleg kellemes „szájízzel”, jóllakottan, és egy hatalmas kulináris élménnyel foguk távozni azzal a fogadalommal, hogy ahogy csak módunkban áll, visszatérünk! És a „Jóbarát” nevéhez híven vár mindenkit, amit csak ajánlani tudunk mindenkinek! További információ: www.jobaratvendeglo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »