Hosszú évek után újjáéled Sopronban a Kékfrankos Expressz, amelyre felülve egyetlen délután három borászat három nedűje is megkóstolható.
A borkóstolás lényege az élmény. Az élmény pedig azt jelenti, hogy a vendég kóstolás közben izgalmas helyi történeteket hall, megismeri a borvidéket, ugyanakkor ennek része természetesen magának a borásznak a személyisége is, és nem utolsó sorban bele tartozik a kapott gasztronómiai élmény.
A Kékfrankos Expressz egyébként egy traktor vontatta utánfutó, amelyen egyszerre 20 személy tud kényelmesen elhelyezkedni.
16 alkalommal lehet részt venni a pincetúrákon, amelyek közül az első szeptember 4-én indul, az utolsó pedig október 23-án lesz. A buszok a megadott napokon 16 órakor indulnak a Paprétről.
Minden bortúra során három pincészetet látogatnak meg és minden helyszínen háromféle bort, valamint térségi gasztrotermékeket kóstolnak meg a vendégek.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információ és regisztráció a visitsopron.com portálon.
Az ingyenesség oka, hogy nyertek egy pályázatot, és ebből finanszírozzák a szeptemberi és októberi borkóstolásokat. Azt is hozzátette, hogy a borászatok is pályáztak felújítási forrásokra, így „most remek, színvonalas helyek lettek”.
Mivel Sopronban nincs egyetlen hagyományos pincesor, a borászatok pedig messze is vannak egymástól, a Kékfrankos Expressz kényelmes módja a pincészetek felfedezésének. Ráadásul így nem kell senkinek autót vezetni, sem időpontot egyeztetni a borászatokkal.
Érdemes több napra érkezni Sopronba, hiszen nem csak ez az egy lehetőség várja a vendégeket, és egy jó borozgatás után amúgy sem lehet kocsiba ülni. Javasoljuk keressék meg több Soproni cikkünket, a szállásra meg továbbra is a többször tesztelt, legjobb ár/érték arányú szállodát ajánljuk a csodálatos Lövérek fái között, a Holt Lövért… www.hotellover.hu
Forrás: Turizmus Bulletin, Fotó: Töreki Tibor,