Bor- és Pezsgőregatta Balatonkenesén

Bor- és Pezsgőregatta Balatonkenesén

Kiállítóként és versenyzőként is várnak borászokat a hétvégén Kenesére, a háromnapos Bor- és Pezsgőregattára, amelyet tizenhárom év után kelt életre egy lelkes klub. Várhatóan 40-50 árbócos áll majd rajthoz a versenyen, a hajók legénysége között pedig egy-egy neves borász is feltűnik majd.

Vendégfogadási ceremóniával kezdődik június 24-én délután a 4. Bor- és Pezsgőregatta (korábban Borregatta). A Balatonfői Yacht Club Kenesén megrendezett sport- és gasztronómiai rendezvényén elsőként a versenyző hajókat köszöntik a szervezők, majd megnyitják a program egyik gasztronómiai látványosságát a bormólót, ahol három napon át a borvidék legjobb pincészetei kínálják nedűiket. Kora este vacsorára invitálják a vendégeket, majd Gájer Bálint és zenekara ad színpadi koncertet.

A fesztiválhangulatú rendezvény versenynapja szombat lesz. Ünnepélyes keretek között felvonják a Bor- és Pezsgőregatta zászlaját, majd a hajókapitányok részére kormányosi eligazítást tartanak. „Ezúttal is rajthoz állnak a legendás, vitorlásversenyeket nyert hajók, köztük két cirkáló és több versenygép” 

A szombati kihajózást követően fél 12-kor rajthoz állnak a versenyzők és kifut a tóra a nézőhajó is. Miközben az árbócosok – illetve idén először az elektromos kishajók is – ádáz versengésbe kezdenek, a parton maradó érdeklődők végigjárhatják a kostolósátrakat.

Délután fél 4-re tervezik a versenyhajók befutását, majd a bormólón munkához kezd a „pezsgőkostoló szekció”. A vasárnap a verseny értékelésével kezdődik, és átadják a regatta legjobb boráért és pezsgőjéért járó díjakat is.

A Balatonfői Yacht Club vendége lesz péntek este az Életmű-díjas Cserhalmi György színművész, szombaton Havasi Balázs zongoraművész ad exkluzív koncertet, majd a Retro Rádió várja fergeteges partyra az érdeklődőket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »