Villámlátogatás Tatán

Villámlátogatás Tatán

M1-esen hazafelé tartva, elkerülendő a Budapesti vasárnap esti csúcsot, beugrott stábunk a festői taváról és váráról híres Tatára egy gyors felfedezésre.

Pár éve nem jártunk a városban, a szánk is tátva maradt, mintha nem is ugyan azon a hangulatos tóparti sétányon bóklásznánk! Gyönyörűen felújítottak mindent, igaz lettek új épületek, talán nem előnyösen, de legalább tájba illik…

Minden régi panziót, éttermet felújítottak, a malomból egy gyönyörű és elegáns rendezvény központ lett, hatalmas, modern turisztikai látogatóközpont is lett. Mindenhol minden parkosítva lett, igaz ebből azért régen sem volt hiány, csak nem volt ilyen szépen rendbe téve.

Gomba módon szaporodtak el a hangulatosabbnál hangulatosabb kiséttermek, kávézók, tópartra, tóra épült teraszok, mintha nem is Magyarországon járnánk. Azért azt el kell mondani, hogy nem csak a látvány nem „magyaros”, hanem sajnos az árak is követték a színvonalat, mintha evvel sem kis hazánk kisvárosába járnánk, de hát valamit valamiért.

Azért ha az árakat vesszük alapul, nem minden reális, a strand résznél található „bodega soron” egy alig két tenyérnyi kis lángos 650, egy hajszál vékony, normál méretű palacsinta jelképes töltelékkel 300, egy félliteres víz 430…. no ez azért annyira ott már nem tekinthető reálisnak…

A jó idő beköszöntével már mindenféle sporteszköz bérelhető a tóparton, létesült nem is egy vitorlás kikötő, és úgy láttuk, a hajójárat is működik, igaz mi már estefelé voltunk, akkor nem ment.

A vár közvetlen környezetét gyönyörűen felújították, mellette egy hangulatos terasz nyílt, ahova kerékpárral is be lehet menni, és fantasztikus panorámában fogyasztani, pihenni.

Szemmel látható, hogy a tó és környéke igazi kerékpáros paradicsom lett, minden remekül ki van építve az ezt a lehetőséget kihasználó rengeteg drótszamarasnak.

Sajnos a városban az információs és útmutató táblák továbbra sem fejlődtek a szemmel láthatóan jócskán megnövekedett idegenforgalommal, de nagy eltévedési lehetőségek nincsenek, ha figyelmesek vagyunk, mindent megtalálunk, és addig is legalább többet látunk a városból.

Nekünk sajnos most csak ennyi időnk volt, de elhatároztuk visszatérünk és egy alapos tesztelésnek vetjük alá a várost és a szolgáltatási kínálatot, de addig is ajánljuk figyelmébe mindenkinek ezt a pályáról könnyen megközelíthető gyöngyszemet és látogatásra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »