Két év kihagyás után újra lesz szentendrei tavaszi fesztivál

Két év kihagyás után újra lesz szentendrei tavaszi fesztivál

Két év kihagyás után újra megrendezik a Szentendrei Tavaszi Fesztivált március 25. és április 10. között .

A fesztivál műfaji gazdagsága is visszatér,a néptánctól kortárs balettig, független színházi kamaradarabtól sztárokat felvonultató krimivígjátékig, népzenétől operán keresztül világslágerekig terjed az ezerszínű kulturális paletta, olyan előadásokkal is, melyek csak itt láthatóak, de gyerekprogramok, tárlatvezetések, beszélgetések is színesítik a programot

Az idei rendezvény egyik legfontosabb különlegessége azonban az összefogás ereje, hiszen az alapvetően nyári szabadtéri színházi előadásokat szervező teátrum anyagi erőforrások híján a városban nagy számban megtalálható kulturális intézmények együttműködésére és a különböző előadóművészeti szervezetek támogatott előadásaira számíthatott.

Ezért is van olyan nagy szüksége a közönség jelenlétére és támogatására a Tavaszi Fesztiválnak és az ott fellépő művészeknek.

Ugyanakkor fontos jellemzője a rendezvénynek az is, hogy a produkciók egy része térítésmentesen, csupán regisztrációval tekinthető meg, illetve nagyon kedvezményes áron

A színházi előadások között található a Tüskevár színpadra varázsolt, modernizált változata a Fórum Színház előadásában; A hűtlenség ára című krimi-vígjáték Pikali Gerdával, Nagy Sándorral és Németh Kristóffal; a L’art pour l’art Trió Csirkebefőtt című előadása, a Spinoza Színház Herzl című darabja Makranczi Zalánnal, Gyabronka Józseffel és Hajdú László Lászlóval. A színházi előadások között különleges helyet foglal el a PanoDráma előadása, a Kár, hogy rák, amelyben a Szentendrei Teátrum koprodukciós partner 

A zenei kínálatban található László Boldizsár és Nánási Helga estje Opera-szerelem címmel, Kollár-Klemencz László, Farkas Róbert és Dargay Marcell lírai dalestje Zabolátlan lovaim címmel. A Kubinyi Júlia Autentico formáció népzenei koncertje mellett olyan sajátos és egyedi produkcióval is találkozhat a közönség, mint a Dalok a bolhapiacról. A műfaji skatulyákba nem besorolható előadás az Aranyakkord, a Győri Balett és a Karzat Színház közös produkciója, a Quimby együttes frontemberével, Kiss Tibivel a színpadon 

A táncszínházi kínálatban a Duna Művészegyüttes nagy sikerű Magyar Táncképek című előadása mellett kortárs táncelőadással is találkozhat a közönség Táncnovellák címmel.

A gyerekeket a KL Színház és a Magamura Alkotóműhely marionettjátéka várja, amelyben Jancsi és Juliska történetét gondolták újra, „álomba csomagolva”.

A produkcióknak a városháza, a könyvtár, a Dunaparti Művelődési Ház, a MANK Galéria, a P’Art Mozi és a szentendrei Szamos Marcipán Cukrászda ad otthont.

A fesztivál pénteken a KV Társulat és a Trafó közös előadásával, a Médeiával nyit, valamint Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt koncertjével, ahol a sztárvendég Molnár Levente lesz.

A programokról a https://szentendreiteatrum.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »