Tökéletes pihenés a Kehidakustányi fürdőben

Tökéletes pihenés a Kehidakustányi fürdőben

Szerkesztőségünk kihasználva az utolsó kellemes őszi napokat, egy olyan helyet választott tesztelésre, és az olvasókkal való megismertetésre, mely az utóbbi években érdemtelenül kicsit háttérbe szorult ismertség szempontjából.

Zalai dombság festői hegyei között, alig pár perces autóútra Keszthelytől, Hévíztől vagy épen Zalakarostól található Kehida Termál Gyógyfürdő, élményfürdő és szálloda komplexum. A kb 20 éve átadott, de kifogástalan állapotban levő, aprócska település határában levő egység régen maga volt a „régió élményközpontja”, de mára nagy vetélytársai kicsit elnyomják. Ez jelenti óriási előnyét is egyben, hiszen minden igényt kielégítő szolgáltatásait nem kell tömegben nyomorogva megpróbálni élvezni, hanem a hét bármely napján kényelmesen igénybe vehetünk bármit, ami azért ebben a fertőzése időszakban bizony nem csak kényelmi, hanem „biztonsági” szempont is.

Mivel a strandfürdő rész hideg vizes medencéi, élményelemei, csúszdái stb csak a nyári időszakban használhatók, (kivéve a szálló vendégeknek zárás után is használható termálmedencéket), így koncentráljunk a zárt fürdőrész szolgáltatásaira. Van lehetőségünk akár külön-külön is jegyet váltani az „élmény” részre, a „gyógy részre” vagy a szauna világra, de közös jegy is van. A szállóvendégek korlátlanul használhatnak bármit a nyitvatartási időben, és ami egy rendkívüli pozitívum, így ki kell emelni a hazai viszonyok között, hogy ez az érkezés és a távozás napján is nyitástól zárásig igaz, a szobaárban benne van, beleértve a köpeny és törölközök használatát is! Igaz nem tartozik a legolcsóbb fürdők közé, de ha megnézzük a lehetőségek és szolgáltatások mennyiségét, színvonalát, igénybe vehető idejét, és hogy még hétvégén is minden bármikor használható a viszonylag kis telitettség miatt, akkor mindjárt más színben tűnik fel az ár. Van lehetőség 3 órás, esti stb jegyekre is, de figyelembe véve a szolgáltatások számát és lehetőségét, biztos, hogy kevésnek fog bizonyulni, ezért inkább a kedvezményes lehetőségek között nézzünk szét, ha van lehetőségünk.

A hideg idő közeledtével ki kell emelni a fürdő teljes nyitva tartása alatt korlátlanul igénybe vehető szauna világ szolgáltatásait. 3 különböző szaunával, aroma és infra szaunával, gőzfürdővel, jakuzzival és kneip medencével rendelkezik, mely kiegészül korlátlanul igénybe vehető komplett teasarokkal, a szaunákban pedig ingyenes szeánszokkal. A tisztaság példás, minden pontosan tökéletesen működik, a zárt pihenő szoba a nyugalmat garantálja. (Ilyen helyből több is van a fürdő területén…)

Így a télhez érkezve szintén igen fontos kérdés a termál-gyógymedencék része is. A beltérben két, élményelmékkel teletűzdelt medence, a kültéren is két (egyik fedett) medence szolgálja a vendégek gyógyulását, és kikapcsolódását. A két kültéri hangulatvilágításban a fürdő medence a zárása után is használható a szálloda vendégeinek, ahogy ezt már jeleztük. A gyógyhatásokra nem kívánunk kitérni, ennek van elég lírása, mi magára a magával ragadó élményre, és a remek kikapcsolódás lehetőségére koncentrálunk, ami garantált.

De ne felrejtekezzünk meg az élmény részről sem, főleg ha fiatalokról vagy gyerekes családokról van szó! A régió első ilyen létesítményeként felszerelték a medence komplexumot minden attrakcióval, ami még a mai napig is előkelő helyet vívhat ki magának, főleg ha azt vesszük, hogy hozzá lehet mindehhez reális időben férni, nincs várakozás vagy épen sorba állás például az óriás csúszdán. Fél oldalt tele lehetne írni, mit is találunk itt, nem ez a lényeg, ez szerepel a weboldalon, hanem hogy remek szórakozást nyújt várakozás nélkül a család minden tagjának, amit érdemes kipróbálni.  Külön ki kell emelni azért a kisgyerekeknek, családoknak kialakított részt mind a medencetérbe, mind külön helységben, ami azért szintén nem tekinthető általánosnak a fürdők között.

A parolás ingyenes, van hely elegendő. Az öltözők, szekrények számával és tisztaságával meg lehetünk elégedve, ahogy ez az egész fürdőre is jellemző.

Ha csak fürdeni érkezünk, egy kicsit meggondolandó a fürdőben található vendéglátó egység igénybe vétele, bár az árak és a látható ételek kínálata alapján, ezt amúgy is inkább felejtősre vesszük. Viszont szállodához tartozó Deák étterem ár/érték arányban, minőségben és kínálatban minden igényt felülmúlóan kiváló, igaz ide nem lehet természetesen fürdőruhában betérni. Ugyan ez igaz a cukrászdára is, csak ez akár bent, akár a kinti hangulatos teraszon köpenyben is igénybe vehető.

Az egész komplexumban kellemes meleg van, (sajnos ez sok helyen nem mondható el manapság…) és sem pára, sem kellemetlen zsibongás nincs, igaz ez utóbbi a vendégek száma és összetételén is múlik. A világításon nincs kellemetlen spórolás, este kifejezetten hangulatos. A pihenőágyak és külön csendes pihenőszobák befogadóképessége messze felülmúlja a vendégigényeket, így bőven van lehetőségűnk válogatni, még a szauna világban is.

A fürdő területén kiegészítő szolgáltatások tömege csábítja a vendégeket, amiből mindenki igényei szerint válogathat, az árindex átlagos. A szinte mindenhol fizetős infra szauna és a szauna szeánszok viszont itt ingyenesen vehetők igénybe, a hogy az óriás csúszda is.

A jelenleg érvényben levő járványügyi előírások alapján csak ez előtérben kell a vendégeknek maszkot hordani, de természetesen itt is fokozottan kérik, hogy csak egészséges emberek vegyék igénybe a szolgáltatásokat…

És hogy mivel várja még vendégeit ez a kicsit eldugott helyen levő, de annál kellemesebb fürdőkomplexum? Nos fel kell keresni, és hozzánk hasonlóan ki kell próbálni!

További információ: www.kehidatermal.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »