Megnyílt a vadászati világkiállítás

Megnyílt a vadászati világkiállítás

Szombaton megnyitotta kapuit az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás a Hungexpón.

Az október 14-ig látható, 75 ezer négyzetméteren megrendezett világkiállításra ötven kiállító és számos szakmai szervezet érkezett, összesen mintegy száz országból.

A nyolc csarnokból hatban állandó, míg további kettőben kereskedelmi kiállításokat láthat a közönség. Az állandó kiállítások betekintést nyújtanak a magyar történelembe, a különböző helyi élőhelyekre és állatfajokra.

A külföldi kiállítókat a 20 ezer négyzetméteres „nemzetközi csarnokban” vonultatják fel.

A Trófeacsarnokban több mint 1900, magyar vadászok által jegyzett trófeát állítanak ki. A hazai állatfajok mellett egzotikus vadászatokból származó trófeákkal is találkozhatnak az érdeklődők.

A látogatókat mintegy 1500 program várja, az állandó események között szerepelnek horgászati és vadászati programok, fegyver- és trófeabemutatók.

Az ország legnagyobb, közel félmillió literes kiállítási akváriumában csaknem 50 halfaj 2000 egyede tekinthető meg.

A VR játéktéren a látogatók kipróbálhatják magukat vadászként a virtuális valóságban, továbbá bepillanthatnak az európai erdők vagy az afrikai szavannák különleges hangulatú világába is.

A védettségi igazolvány nélkül látogatható világkiállítás ideje alatt hat nemzetközi konferenciára és találkozóra is sor kerül.

A vadászati világkiállításhoz kapcsolódóan a fővároson kívül több vidéki helyszínen, például Hatvanban, Keszthelyen és Vásárosnaményban is több mint ötszáz programot rendeznek, köztük kiállításokkal, filmvetítéssel, vezetett túrákkal, vadász- és íjászversennyel várják az érdeklődőket.

A világkiállítás megközelítési lehetőségeiről, az ingyenes járatokról és utazási kedvezményekről, a kedvezményes belépőjegy-vásárlásról és egyéb hasznos látogatói tudnivalókról a rendezvény hivatalos honlapján találhatnak további részletes információkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »