Teszteltük a Komáromi Brigetió Gyógyfürdőt

Teszteltük a Komáromi Brigetió Gyógyfürdőt

Sokan nem tudják sajnos, hogy Komárom nem csupán az erődökről, és a Szlovákiába átívelő hídjáról híres, hanem remek és megfizethető Gyógy- (Termál) és strandfürdőjéről is. Mind a város nevezetességeit, mind a híres erődöket majd egy más alkalommal mutatjuk be, most a tavaink szezonjának megszűnésével hiányként jelentkező strandolási lehetőségre koncentrálunk.

Nem kis feladat a városban ismeretlen autósoknak megtalálni, de ha megleltük, ingyenes és elégséges nagyságú parkolók várnak minket. Hasonlóan kellemes meglepetés vár minket a pénztárnál is az ártábla és a nyitva tartás elolvasásakor. Korrekt az is, aki a gyermek vizi világot, az úszó medencét, vagy az ingyenes csúszdával is rendelkező élménymedencét és a strandolást, napozást szeretné választani, annak még csak a termál jegyet sem megvennie.

A vendégekhez való hozzáállásról annyit, hogy a sajnos nem épen jó időjárás miatt csupán egy-két vállalkozó szellem akarta használni az élmény medencét, de minden szó nélkül kérésünkre azonnal beindítottak mindent, és a teljes élmény kínálatot lehetett a melegített medencében élvezni, beleértve a csúszdát is.

A fürdő területén fás, gyönyörűen gondozott kemping is van, feltűnően tökéletes kiszolgáló épületekkel, és a strand – kemping határán található büfében házias ízekkel, hatalmas adagokkal, és „menzás”, ilyen fürdőknél levő bódékra egyáltalán nem jellemző árakkal találkozunk.

A két nyitott, de az időjárás kellemetlenségeitől fallal védek, más-más hőfokú medence remek pihenéssel kecsegtet, miközben a nagyon jó gyógyhatással rendelkező termálvízben üldögélünk vagy épen fekszünk, műanyag palackban magunkkal vitt italainkat is engedik fogyasztani, akár este 8 óráig.  

Természetesen gyógy részleg és belső medence is található a fürdőben, de mi most csak pihenés jellegű fürdési, strandolási lehetőségekre koncentrálunk. Ebben segít egy fedett uszoda és egy remek szauna világ is, igaz ez utóbbi külön, megfizethető díj ellenében. Különlegessége a szauna világnak a nyitott „Rönk szauna kert”, ahol szauna szeánszokon is részt vehetünk.

A fürdőt végig kíséri több szálláshely, melyek közvetlen összeköttetésben vannak a fürdővel, stranddal, ki-ki igénye és pénztárcája szerint válogathat. Tesztünk alapján ár/érték, és szubjektív okokból is talán a reális középút választás a Termál Hotel a kemping területén, összeköttetésben a stranddal, fürdővel is.

Mivel ez a fürdő nem annyira ismert, így az utószezonban nem túlterhelt, mindent kényelmesen lehet használni, nincs tömeg, a pihenés, kikapacsolódás garantált. Csak ajánlani tudjuk, hogy mindenki próbálja ki, nem fog csalódni!

További Információ:  www.komthermal.hu   és  www.komaromfurdo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »