A legnagyobb ökoturisztikai rendezvény: a Nemzeti Parkok Hete

A legnagyobb ökoturisztikai rendezvény: a Nemzeti Parkok Hete

A Magyar Nemzeti Parkok Hete szeptember 13. és 19. között különleges programokkal várja az érdeklődőket. 

A nyitó hétvége eseményeit szeptember 10-től 12-ig a Gödöllői Királyi Kastélyban tartják a Nemzetközi Környezet- és Természetvédelmi Fesztivállal együtt. A rendezvény kiemelt vendége idén a 25 éves Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatósága.

Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára az események bemutatóján a nemzeti parkokat nevezte az ökoturizmus legfontosabb intézményeinek. Az államtitkár közölte, hogy a rendezvény idejére az UNESCO lezárhatja a Mura-Dráva-Duna Bioszféra-rezervátum jóváhagyását, ezzel megszülethet az ország első határon átnyúló bioszféra-rezervátuma, amely osztrák, szlovén, horvát, magyar és szerb együttműködéssel jött létre.

A Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál tavaly 40 ezer embert vonzott

A rendezvény idén visszatér a járvány előtti rendjéhez. 2019-ben 40 ezer érdeklődőt fogadtak, és bízik benne, hogy idén újra sok vendég lesz kíváncsi a programokra, kézműves foglalkozásokra, filmvetítésekre, koncertekre, szakmai kiállítókra.

A fesztivál megszervezéséhez főtámogatóként 85 millió forinttal járult hozzá a Kék Bolygó Alapítvány – mondta Krakkó Ákos kommunikációs vezető. A járvány sok rosszat hozott, de néhány kedvező hatása is volt, hiszen a korábbiaknál több idő jutott könyvekre és filmekre. A mindennapi tapasztalatok mellett a szolgáltatók visszajelzései is igazolják, hogy van igény a tanulásra, a tájékozódásra, de a virtuális lehetőségeknél sokkal jobb, ha mindenki személyesen részesül természetközeli élményekben 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »