Denevéréj, repülőnap és operagála a hétvégén

Denevéréj, repülőnap és operagála a hétvégén

Augusztus utolsó hétvégéjén is érdemes felfedezni Magyarországot, hiszen országszerte számtalan program közül választhatunk.

Az Európai Denevéréjhez idén csatlakozik a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága is. Augusztus 28-án, a Denevérek éjszakája elnevezésű program keretén belül Felsőtárkányban előadással és terepi hálózással várják az érdeklődőket. A denevéreket bemutató és népszerűsítő programon igyekeznek eloszlatni a denevérekkel kapcsolatban kialakult tévhiteket és előítéleteket.

Ezen a hétvégén, nyolc év után újra megrendezik a Nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutatót Kecskeméten. A Magyar Honvédség légi bemutatói mellett szárazföldi haditechnikai eszközökkel is megismerkedhetnek az érdeklődők. A bemutatókon túl a szervezők többek között szimulátorokkal, Mátrix pályával, különböző versenyekkel és lézer run programokkal készülnek.

Vasárnap este Békéscsabán Nyáresti operagálával várják az érdeklődőket a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar közreműködésével. Az eseményen részt vesz Mester Viktória, a Magyar Állami Operaház magánénekese, vezényel Gál Tamás, Liszt-díjas, Érdemes Művész.

Augusztus 27-én, pénteken kerül megrendezésre a Somló Fesztivál, amelynek helyszíne a Somló-hegy lábánál épült Somló Kapuja Látogatóközpont területe lesz. A rendezvénykeretében a délelőtt folyamán sor kerül a Somlói Gyermek és Ifjúsági Néptánc és Népdal Találkozóra is. A programok mellett a somlói borvidék vendéglátóipari és borászati kiállítói is bemutatkoznak.

Éjszaka a Zsinagógában elnevezésű, különleges programnak lehetünk részesei Szegeden augusztus 28-án. Az érdeklődők betekintés nyerhetnek a szegedi Új zsinagógába, 21 órától az általában nem látogatható tereket járhatják be, ezt követően pedig orgonabemutatón vehetnek részt.

Szombaton Szilvanapot tartanak Noszvajon. A hagyományos szilvalekvárfőzés bemutatásán kívül, kemencében süteménysütés, kézműves vásár, kézműves foglalkozás, a Szépen Szóló Társulat interaktív gyerekelőadása, táncház, folklór műsor is várja a látogatókat.

Idén negyedik alkalommal rendezi meg a Miskolci Nemzeti Színház a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált, amelyre a Miskolci Balett meghívására neves külföldi és hazai alkotók, együttesek érkeznek. Az eseményre augusztus 24-től 29-ig kerül sor a Miskolci Nemzeti Színház különböző játszóhelyein.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »