Korlátozásoktól mentes grandiózus fesztivált szerveznek augusztus 20. köré

Korlátozásoktól mentes grandiózus fesztivált szerveznek augusztus 20. köré

Grandiózus, fesztiválszerű rendezvénysorozattal készülnek az idei augusztus 20-ai nemzeti ünnepre.

Tavaly a koronavírus-járvány nem tette lehetővé ezt a grandiózus tervet, azonban az idei ünnepet korlátozásoktól mentesen tervezik megrendezni,épp úgy, ahogy a szeptemberi Négyesfogathajtó Európa-bajnokságot és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. Ezt a szándékot még a keddi napon kormányrendeletben fogják rögzíteni.

A  valaha volt legnagyobb szabású ünnepre készülnek, az augusztus 19–22. közötti napokon 17 rendezvényhelyszínen több száz programnak lehet részese a közönség.

A kormány célja, hogy minél többen kapcsolódhassanak be az államalapító Szent István király napjának megünneplésébe.

A rendezvény hagyományos elemei – zászlófelvonás, honvédségi légiparádé, tisztavatás – idén sem maradnak el, ezekkel egybekötve olyan katonai bemutató is lesz, amelyen az érdeklődők megbizonyosodhatnak a megújuló, erős Magyar Honvédség képességeiről.

Augusztus 20-án este az ünnepi programokat „Európa legnagyobb tűzijátékával” zárják. A tűzijáték minden felvonáshoz tartozik majd egy-egy meghatározó szín: a „vér és harc” például piros, a „magyarnak lenni” trikolor színekkel jelenik majd meg. A több mint félórás (34 perces) tűzijáték további vizuális és hangeffektekkel is kiegészül majd.

Idén a nagyobb rakétákat a Margit hídról és a Petőfi hídról, valamint 14 folyami bárkáról lövik majd fel. Ezeket a nagyobb uszályokat „gyöngysorszerűen” is összekapcsolják majd. Az Erzsébet hidat és a Szabadság hidat is feldíszítik, innen lesz a görögtűz is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »