Több mint 500 gyerekprogram a Múzeumok Éjszakáján

Több mint 500 gyerekprogram a Múzeumok Éjszakáján

Június 26-án nem csak késő este, hanem már kora délutántól szélesre tárják kapuikat a múzeumok, hiszen a felnőttek mellett a gyerekeket is számos izgalmas programmal várják, szuper családi program lehet tehát most szombaton ellátogatni valamelyik múzeumba.

Az ország legnagyobb kulturális eseményének hivatalos oldalán, a muzej.hu-n településre, időpontra és a program típusára is lehet szűrni, így könnyen szemezgethetünk a gyerekprogramok között is. Ebben a kategóriában mintegy 500 programlehetőséget kínál a Múzeumok Éjszakája, és akkor még nem is említettük a kreatív foglalkozás, koncert vagy attrakció kategóriába sorolt, a teljes család számára érdekesnek bizonyuló eseményeket – adták hírül a szervezők.

Néhányat kiragadva az 500 lehetőség közül: a Múzeumok Éjszakája idei kiemelt tematikájához kapcsolódva Fordulópontok címmel szabadtéri labirintus várja a kicsiket és nagyokat Pápán a Helikon Kastélymúzeumban.

zgalmas lovas műsort láthatnak az érdeklődők a keszthelyi Festetics-kastély parkjában.

A kecskeméti Kállay Gyűjteményben vendégeskedik a Katona József Múzeum Szórakaténusz Játékmúzeuma és Műhelye Rodolfóra emlékező vándorkiállítása, melynek címe: „Vigyázat, csalok!”.

Szabadulószobával várja a fiatalokat Gyulán az Almásy-kastély Látogatóközpont, a program címe: Rejtély a kastélyban, keresd a kulcsot! (a részvételhez előzetes regisztráció szükséges!).

Gyöngyösön az MTM Mátra Múzeuma interaktív Betyárképzőre várja azokat, akik Mátra leghíresebb betyárjának, Vidróczki Mártonnak a nyomába szeretnének szegődni.

Budapesten is számos érdekesség közül válogathatnak a gyerekek és fiatalok; például az Országos Meteorológiai Szolgálat – Marczell György Főobszervatóriumában Játék az elemekkel címmel szerveznek interaktív programot. Tesztek, találós kérdések és egyéb gondolkodtató feladatok mellett egy több állomásos „kincskeresésben” is részt vehetnek bátor jelentkezők, akik a feladatok teljesítését követően ajándékra is számíthatnak (regisztráció szükséges a részvételhez).

Akik inkább az üst mellett képzelik el a jövőjüket, a Csepeli Helytörténeti Gyűjteményben a Boszorkánykonyha fűszernövényeivel ismerkedhetnek meg.

Az Aquincumi Múzeumban már délutántól Gladiátorjátékokkal várják az érdeklődőket, míg a Bajor Gizi Színészmúzeum fényből szőnek meséket.

Érdemes tehát ellátogatni a családdal most szombaton a Múzeumok Éjszakája valamelyik programjára.  És a végére egy utolsó, ámde nem elhanyagolható érv az esemény mellett: a szabadtéri programok meglátogatását követően ebben a kánikulai időjárásban az egyik legjobb választás kicsit meghúzódni a múzeum hűvösében és élvezni az ott zajló programokat is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »