Füzesgyarmat, a nyugalom szigete

Füzesgyarmat, a nyugalom szigete

Sokan azt gondolják, nem érdemes nagyobb távolságokat megtenni egy kis pihenésért, de akik egyszer veszik a fáradságot, és felkeresik a nyüzsgő élettől távol eső Füzesgyarmatot, egy éltre megváltoztatják véleményüket!

Akár csak a megye neve, melyben található a település, egy békés kisváros, ahol minden adott a hétköznapokban megfáradt embernek a pihenésre. Remek gyógyító erejű vize, (melyet akár a belépőt messze meghazudtoló színvonalú strandján épen úgy élvezhetünk, mint a szinte vele egybeépült Gara Hotelben) messze földről csábítja ide a gyógyulni vágyókat, de ha csak ejtőzünk (akár éjjel is, hiszen a medencék a hotelben a szállóvendégek rendelkezésére állnak, ahogy a fürdő a kempingezők számára) a kellemes meleg vízben kihasználva a remek őszünk adta lehetőségeket, akkor is visszavágyunk majd ide.

A gyógyvíz kifejezetten jót tesz a különféle mozgásszervi betegségeknek, ezekkel összefüggő rehabilitációknak, de gyógy szolgáltatások széles körét is igénybe vehetjük. Természetesen „csak fürdeni” is nagyon jó, de a termálvízzel fűtött kültéri – betéri úszó és élmény medencék is remek szórakozás lehetőségével kecsegtetnek.

De nehogy azt gondolja valaki, hogy ez egyben az unalom szigete is! Szinte minden hétvégén programok várják az ide látogatókat, vagy a fürdő előtti parkban, vagy a szintén itt elhelyezkedő szállodában! Kiemelt eseménye a városnak, a most már V. alkalommal megrendezésre kerülő „Grill Kupa”, hiszen ha hisszük, ha nem, „Grilles Négyes” néven futó grillcsapatuk még a világbajnokságról is éremmel tudott hazatérni, pedig abszolút amatőrökről beszélünk. A Magyar Grillszövetség által is támogatott versenyen minden évben számos településről érkeznek versenycsapatok, megméretni magukat a szakmai zsűri által.

Ha nem csupán a város remek gyógyvízét szeretnénk élvezni, vagy útközben tervezünk programot, ne hagyjuk ki a Hortobágy világhíres nevezetességeit, de Debrecen meglátogatása sem jelent jelentős utazást, ahogy akár a környező települések felfedezése sem.

Ha nem a Gara Hotel külső-belső medencéit, szaunáját és egyéb wellness szolgáltatását szeretnék élvezni, magán szállásoknál is eltölthetjük szabadságunkat, jobb hely nem is lehetne, ugyanis a városban van a „Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Országos Szövetségének” a központja, de a barátságos helybéliek amúgy is minden vendéget szíveses látnak. Árnyas fákkal borított, mind lakókocsik, mind sátrak számára alkalmas, magas színvonalú kempingjét csak egy kapu választja el a fürdőtől, melynek szolgáltatásai a kempingezők rendelkezésére állnak bármikor.

Aki hangos szórakozóhelyekre, vagy hajnalig tartó bulizásokra, pavilonsorokra, zajos üdülő életre vágyik, messziről kerülje el a települést, de mindenki más, legyen az családos, idős vagy épen magányra, pihenésre, meghittségre vágyó pár, egészen biztosan nem fog csalódni, ha nyugalom eme gyönyörű szigetét választja pihenése colpontjaként! Használjuk ki a remek őszi időjárást, és töltsünk el néhány napot Füzesgyarmaton, érdemes!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »