SZIA LENGYELORSZÁG! Lengyelország Bárány Róbert útifilmes szemével

SZIA LENGYELORSZÁG! Lengyelország Bárány Róbert útifilmes szemével

Június közepével elindult a Lengyel Idegenforgalmi Szervezet Szia Lengyelország! című lengyel promóciós film sorozata magyar nyelven, angol felirattal a poland.travel Youtube csatornáján, amely a mai Lengyelországot mutatja be Bárány Róbert útifilmes szemével. A filmek lengyel városokat, izgalmas vidéki helyszíneket,  turisztikai attrakciókat mutatnak majd egy helyszínről 10 perces részekben. A mai pulzáló, fiatalos, változó, modern és megújuló Lengyelországon Bárány Róbert filmes vezeti végig a nézőt, akitől sem az útifilmek, sem Lengyelország nem állnak távol, hiszen ismerhetjük már őt az Ozone Utazás kalandos utazós filmjeiből Szenegáltól, Oroszországon át Koreáig a világ több pontjáról. Robi 2014 körül megteremtette egy olyan újfajta útifilm fogalmát, amelyben a műsorvezető kézen fogva vezet minket nézőket az ország a legeldugottabb helyein, sokszor veszélyes, sokszor meglepő helyszíneken, ahova elmennénk, de nincs bátorságunk, vagy lehetőségünk. Bárány Róbert nem csupán igazi álmodozó, de  szenvedélyes utazó is, számára az utazás belső szükséglet, közvetlensége, természetes stílusa és a nem mindennapi, nehezen megfogható dolgok iránti állandó kíváncsisága képes azonnal magával ragadni a nézőt. Nem véletlenül nyerte el kis csapatával, Molnár Gábor operatőrrel és Szekeres Zoltán vágóval a Nemzetközi Természetfilm fesztivál Expedíciós és Útifilm kategóriában kétszer is a fődíjat, az Arany Szarvast.

Robi azonnal beállt a lengyel projekt mellé, hisz személyes vonzalmat érez a szláv nyelvek és kultúrák, etnikumok iránt, folyamatosan keresi saját gyökereit, próbálja megtalálni a lengyel kultúrában és városokban azt, ami hozzá a leginkább közel áll és amit a lehető legszívesebben mutat meg a magyar nézőknek.

A filmek a poland.travel Youtube csatornáján heti rendszerességgel jelennek majd meg, elsőként Varsó, majd Lódz, Poznan, Lublin, Krakkó és környéke, Magyar-lengyel emlékhelyek, Szilézia folytatják a sort és a sor folyamatosan bővül majd, amellyel egy olyan hiánypótló lengyel város, íz és hangulat körképet kapunk, amire az utóbbi évtizedekben nem volt példa sem az útifilmek, sem a turisztikai képviseletek országpromóciójában sem.

A filmek mellett indul hamarosan a Szia Lengyelország! weboldal is, amely egy olyan szubjektív bloggyűjtemény lesz, ahol az olvasó Lengyelországot ismerő természetjárók, városlátogatók, kávézóbarátok, családos utazók szemével pillanthat majd be az ország mindennapjaiba és kaphat friss infókat, inspirációkat lengyel utazásaihoz a Lengyel Idegenforgalmi Szervezet hivatalos turisztikai portálja, a lengyelorszag.travel mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »