AZ EB ALATT A NŐK IS LABDÁBA RÚGNAK A PONT CSOPAKON

AZ EB ALATT A NŐK IS LABDÁBA RÚGNAK A PONT CSOPAKON

Különleges futball tematikájú dokumentumfilm magyarországi permierjével  és egy nagy tűz körüli zenéléssel ünneplik a labdarúgó Európa-bajnokságot Csopakon, festő környezetben, egy malom kertjében felállított kertmoziban.

fotó Cory Knights

Az egész világot megmozgató futball seregszemlére  a Pont Csopak is méltó módon készül. A Copa 71 című angol dokumentumfilm egy titokzatos és felemelő sporteseményről rántja le a leplet. 1971-ben Mexikóban rendezték meg a független női futball világbajnokságot, ahol százerek tomboltak a lelátókon. A hivatalos sportszervezetek azonban mindent megtettek azért, hogy ez az esemény a feledés homályába merüljön.  Miért állt érdekében a vezető sportszervezeteknek, hogy elhallgassák ezt a grandiózus eseményt? Miért baj az, hogy a nők is kérik a részüket a foci világából? Ez a történet erős nőkről szól, de nem csak nőknek. Az angol dokumentumfilm a világ legnagyobb fesztiváljain és a nemzetközi sajtóban (Guardian, BBC, Hollywood Reporter) is sikerrel szerepelt. A filmet Magyarországon elsőként, egyetlen alkalommal a Pont Csopakon láthatják a nézők.

Az izgalmas film után a  Peaq formáció különleges live settel készül a tábortűz körül. Zahár Fanni és Piklu Gergő az elektronikus zenét élő szaxofonos kísérettel vegyített meditatív zenéje jó levezetésnek ígérkezik a sportfilm izgalmai után. A zenei duó a klasszikus, jazz, elektronikus és a kortárs elemeket organikusan ötvözik, létrehozva egy modern, új zeneművészeti formát.

A Pont Csopak májustól szeptemberig minden hónapban egyetlen napra változtatja szabadtéri mozivá és kulturális helyszínné a Plul Malom kertjét. Idén több olyan dokumentumfilm kerül terítékre, amely külföldön már viharos sikereket aratott, ám a magyar közönség először a Pont Csopakon láthatja őket.  A rendezvény megálmodói Balogh Rita dokumentumfilmes és Fränk Barbara független tartalomgyártó producer hisznek abban, hogy a programok kontextusba helyezve érik el a közönségüket.

További info: ​​https://www.facebook.com/pontcsopak

2024. Június 15. szombat

PROGRAM:

19:00 – Bográcsos lecsózás a “Mint hal a vízben” saját sütésű pékáruival

20:30 – Filmvetítés: COPA 71 – Magyarországi premier

22:00 – Levezetés: Peaq live show a tűz körül- Zahár Fanni és Pitlu Gergő zenél

Jegyvásárlás: https://tixa.hu/copa-71-ahol-a-nok-labdaba-rugnak-magyarorszagi-premier-vetites-pontcsopak-20240615

A Pont Csopak 2024 további időpontjai

július 27., augusztus 17., szeptember 14.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »