Április 29-én kezdődik a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Április 29-én kezdődik a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Együtt a város! – Hirdeti a 44. Budapesti Tavaszi Fesztivál, melyet április 29. és május 12. között rendeznek meg és a hagyományokhoz méltóan színes programokkal (színházi előadásokkal, kiállításokkal, koncertekkel és egyéb különleges produkciókkal) várja a budapestieket és az idelátogatókat.

Az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál nem csak a budapesti kultúra ünnepléséről szól, hiszen időpontja egybeesik Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának huszadik évfordulójával. Számos program az ország Európához fűződő gondolati és érzelmi viszonyát dolgozza majd fel.

Április 29-én a világhírű Chamber Orchestra of Europe magyar gyökerű, de európai hatású művekből összeállított koncertje nyitja meg a 2024-es Budapesti Tavaszi Fesztivált. A Budapest Jazzfest már harmadik éve hozza el Budapestre a műfaj legkiválóbbjait, akik a Jazz Világnapján szabadtéri koncerttel ünneplik meg a húsz éves csatlakozást. A Németországból érkező Rimini Protokoll egy formabontó produkciót hoz el Budapestre.  Az Európa házhoz megy című előadás magánlakások nappalijában testközelbe hozza a legtöbbünk fejében elvont fogalomként élő Európa eszméjét.

Számos társadalmi kérdéssel foglalkozó produkció is megtalálható az idei fesztiválprogramjai között. Rezes JuditTihanyi Ildi és Gerlóczi Judit egy különleges, Fenntartható divatőrületek című divatbemutatón, a kifutón mutatják meg, hogy mennyi lehetőség van megunt és elhasznált ruhadarabjainkban.

Az elmúlt 20 évben a kulturális és közösségi összművészeti terek, a romkocsmák nagyban formálták Budapest városképét, és ma is szerves részét képezik a pezsgő és sokszínű fővárosi életnek. Az idei Budapesti Tavaszi Fesztiválon a hőskorszak és az új generáció jeles képviselői is szerepet kapnak egy este erejéig, hogy a bulinegyed szűk utcái, zárt falai közül kihozzák a szabadba a klubhangulatot, minőségi zenei és művészeti színpadi produkciókkal fűszerezve. Május első két hétvégéjén vár mindenkit a Klubfesztivál a Városháza udvarában.

A fesztivál nem csak különleges programjaival, hanem új helyszínekkel is várja az érdeklődőket. A programok egy részének a 2023-ban újranyílt Merlin, illetve a város új köztere, a Városháza Passzázs ad otthont. Részletes információkról a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapjáról és Facebook-oldaláról tájékozódhatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »