Április végén rendezik meg Esztergom legjobban várt tavaszi programsorozatát

Április végén rendezik meg Esztergom legjobban várt tavaszi programsorozatát

Esztergomban idén két részletben hozzák el a tavasz egyik legkedveltebb és legjobban várt programsorozatát, melynek most is része lesz az Akkor és Most Jármű Expo, a Zenei Fesztivál és a Lampionos Hajós Felvonulás.

Április 27-28. között a Nagy Duna sétánynál található Rugby Club területén az Akkor és Most Jármű Expo részeként a régmúlt, illetve a jelen két- és négykerekű járműveit állítják ki, köztük teherautókat, autókat, motorokat és kerékpárokat. Sőt, megrendezik a 100 éves időszakot felölelő rádió, fotó és filmtechnikai eszközök ipartörténeti kiállítását is, ahol a látogatók egyrészt megismerhetik, hogy az ipartörténeti jelentőségű eszközök milyen hatással voltak a társadalomra, másrészt pedig az esztergomi fotográfiákon keresztül betekintést nyerhetnek a város és a térség fejlődésébe. A Zenei Fesztivál keretében szombaton fellép a Matolcsi Acoustic Band és a Ladánybene27, vasárnap pedig Filip Gyuri és Barátai, valamint Radics Gigi adnak koncertet.

A programsorozat április 30-án, a munka ünnepe előtti délutánon folytatódik. 16 órától színes programokkal várják a látogatókat a food truck-okkal övezett Kis-Duna sétányon és a József Attila téren. A félnapos program keretében ingyenes fotós workshopokat is szerveznek, ahol a résztvevők olyan neves szakemberektől sajátíthatják el a fotózás alapjait, mint Czank Lívia, Fodor Emil, Szekeres János és Berkesi Csaba. Továbbá az OM System jóvoltából az érdeklődőknek lehetőségük lesz megtekinteni és kipróbálni az Olympus márka teljes palettáját is. A workshopokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötöttek.

Ugyanezen a délutánon a családokat a Duna-Ipoly Nemzeti Park és az Esztergom Madárakol Természetvédelmi Egyesület munkatársai rovaros kirakókkal, fészek bemutatóval és egyéb természettel kapcsolatos programokkal várják, de kitelepül a Kresztergom Park is, ahol a legkisebbek Suzuki elektromos kisautókon élhetik át a vezetés élményét. A nap fénypontjaként 20.45-kor rendezik meg a Lampionos Hajós Felvonulást, ahol kreatív elemekkel és színes fényekkel feldíszített hajók, csónakok tekinthetők meg, miközben zenei aláfestés mellett végig csordogálnak a Kis-Dunán. A felvonulás műsor vezetője Szujó Zoltán lesz. Zárásként 22 órától az Anna and the Barbies koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők Rugby Club területén.

Ha Esztergomban járva egy finom sörre, és igazi PUB hangulatra vágyunk, irány a BeerLegal a belvárosban, tucatnyi frissen csapot sör és hozzá való finomságok járnak.  (https://www.facebook.com/beerlegal )

Ha szállásra is szükségünk an, akkor a központban levő, legjobb ár/érték arányú, általunk többször kiváló minősítéssel tesztelt Hotel Adalbert szállodákat ajánljuk (www.hoteladalbert.hu), étkezéshez pedig egyértelműen a híres Prímás Pincét.

A programsorozat ingyenesen látogatható!



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »