Idén is lesz Sakura ünnep a Füvészkertben

Idén is lesz Sakura ünnep a Füvészkertben

A látogatók a japán szokásokhoz hasonlóan takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben és gyönyörködhetnek a cseresznyefák virágzásában.

Az évente megrendezett Sakura ünnep az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Az idén a megszokottnál jóval korábban kezdtek el virágozni a díszcseresznyék, de mivel a Füvészkertben több fajta is van, a virágzás elhúzódik.

A cseresznyefa virágzása nagyon látványos, mert a virágok a többi fa lombfakadása előtt nyílnak és hatalmas, tömött gömbökben borítják a nemrég még kopasz vesszőket. A sakura számos művészeti alkotás témája, rengeteg vers és dal örökíti meg e nemes növényt, amelyek a tisztaságot és az egyszerűséget jelképezi.

A hétvégi programokon a japán kultúra nagyon sok különleges és érdekes formában mutatkozhat be. Idén is lesz japán nyelvóra, japán zene, japán harcművészeti –és fegyverbemutató, Go oktatás, japán sakk, koncertek, ikebana kiállítás és workshop is és a bonsai rajongók is értékes ismereteket szerezhetnek. A programok a Füvészkert honlapján napi bontásban elérhetőek.  Az Ohanami ideje alatt a Füvészkert haiku – rövid, cseresznyevirágzás ihlette vers – pályázatot hirdetett. A pályázat eredménye a Sakura ünnepen lesz kihirdetve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »