Balatoni város lett 2023 legnépszerűbb vidéki turisztikai célpontja

Balatoni város lett 2023 legnépszerűbb vidéki turisztikai célpontja

Országos átlag feletti eredménnyel zárta a tavalyi évet a siófoki turizmus. A balatoni város a főszezon mellett erősödő tavaszi és őszi forgalomról, valamint külföldi vendégszám-növekedésről számolt be, és 2023 legnépszerűbb belföldi vidéki turisztikai célpontja lett.

A KSH adatai szerint a Balaton régió települései közül 2023-ban az összes vendégéjszaka számot tekintve Siófok lett az első 1,3 millió vendégéjszakával, majd Hévíz (1 millió), Balatonfüred (874 ezer), Zalakaros (725 ezer) és Keszthely (301 ezer) következik.

A város országos összehasonlításban is jól teljesített, a KSH adatai alapján 2023-ban Budapest (13,5 millió) után Siófokon keletkezett a legtöbb vendégéjszaka, majd Hajdúszoboszló, Hévíz és Balatonfüred következett.A siófoki vendégéjszakák száma 20 százalékkal haladja meg a 2019-es év hasonló időszakának eredményét és 1 százalékkal marad csak el a 2022-es eddigi abszolút rekord év eredményétől.

A műemlék Víztoronyban működő Siófoki Tourinform irodát több mint 42 ezren keresték fel 2023-ban, 25 százalékkal többen, mint 2019-ben és 7 százalékkal többen, mint 2022-ben. A nyári újranyitást követően kiállítótérként és kilátóként üzemelő emblematikus épületbe közel 30 ezer látogató érkezett a májusi megnyitás és december közti időszakban. A nyári időszakban kedvezett az idő a városlátogatásoknak, egyéb szabadidős tevékenységeknek, sokkal többen voltak kíváncsiak a város és a környék kulturális értékeire, gyermekeknek és családoknak szóló attrakcióira.

Aki ellátogat Siófokra, és felkeresi a város jelképét jelentő Víztornyot, semmiképpen ne hagyja ki a mellette található Bella Italia étterembe való betérést sem, akár egy remek ebédre, akár csak egy finom olasz desszertre, kiváló kávéval! www.bellaitaliasiofok.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »