Szentes „Brigádnaplója” egy szenzációs filmben

Szentest, mint barátságos, látnivalókban gazdag alföldi várost sokan ismerik már, és nyílván sokan is töltöttek el már itt kellemes órákat, viszont most egy teljesen új arcát mutatja meg a vetítővásznakon az érdeklődőknek.

Hétfőn mutatták be a gyönyörűen felújított Színház és Vigadó épületében a közkedvelt komikus, és sok igazi élményt nyújtó vígjáték rendezőjének, főszereplőjének, Szőke Andrásnak legújabb, egyértelműen ezúttal is nagy sikerre ítélt filmjét, a „Brigádnaplót”. Hogy mekkora már az elején az érdeklődés az egy valós történetet feldolgozó fergeteges filmre jól mutatja, hogy már a bemutatóból is több előadást kell szervezni Szentesen.

A nevetés garantált, hiszen a „Brigádnapló” vicces-szatirikus jeleneteit és szerethető karaktereit olyan ikonikus színészek személyesítik meg mint, Györgyi Anna, Reviczky Gábor, Kautzky Armand, Szarvas József és Gáspár Tibor, Jászai Mari-díjas és Kossuth-díjas színművészek. Valamint a nagy nevettetők, Fábry Sándor, Zelei Gábor és Badár Sándor, akik Szőke oldalán most is, a film főszereplői. 

A film egy ténylegesen létező, 70-es években a Szentesi „Petőfi szocialista brigád” naplóján alapul, Melyet Szőke András a tőle megszokott és mindenki által kedvelt stílusában dolgozott fel. A filmnek ugyan akkor mélyebb mondanivalója is van, részben mert olyan kérdéseket feszeget, hogy mennyire is volt jó vagy rossz az a korszak az akkor élt emberek számára, illetve komoly üzenetet hordoz a ma emberének, külön megszólítva a fiatalokat, akik csak az ilyen filmekből tudják átélni annak a kornak szellemét.

A szereposztás is különleges ebben a filmjében is, hisz a nagy nevettetők mellett barátai, és parádés, ismert „civilek” is komoly mértékben hozzájárulnak a film egyértelmű sikeréhez. A nevetés garantált, hiszen a „Brigádnapló” vicces-szatirikus jeleneteit és szerethető karaktereit olyan ikonikus színészek személyesítik meg mint, Györgyi Anna, Reviczky Gábor, Kautzky Armand, Szarvas József és Gáspár Tibor, Jászai Mari-díjas és Kossuth-díjas színművészek. Valamint a nagy nevettetők, Fábry Sándor, Zelei Gábor és Badár Sándor, akik Szőke oldalán most is, a film főszereplői. 

Maga film döntő részben Szentes városában játszódik, eredeti helyszíneket, melyeket majd akár meg is tekinthetnek a sok szép más látnivaló mellett a városban, (melyeket majd egy külön cikkben be fogunk mutatni)de nem kifejezetten a településről szól, hanem országos érvényű kérdéseket vet fel, hiszen ez abban korban bárhol máshol is játszódhatott volna.

A film bemutatása egyedülálló módon zajlik majd: a vidéki közönséget célozza meg, igazi, személyes találkozókkal kívánja elérni a nézőket, szemben a hagyományos, városközpontú vetítésekkel. A „Brigádnapló” várhatóan hamarosan elérhető lesz országszerte, ígéretes és emlékezetes élményt nyújtva a magyar filmrajongóknak. Aki teheti, nézze meg, a felejthetetlen mozi élmény garantált! Jó szórakozást mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »