14 ország 32 művésze alakította ki a Jéghotel új belső tereit

14 ország 32 művésze alakította ki a Jéghotel új belső tereit

Az Icehotel az idei szezonban ünnepli fennállásának 34. évfordulóját. Minden télen egy kicsit másképp néz ki: ez alkalommal 15 művészi lakosztályt, egy nagytermet és egy ünnepi csarnokot foglal magába. A belső terek dizájnjáért Luca Roncoroni kreatív igazgató felel.

Az egyszerűen csak Icehotel, azaz Jéghotel névre keresztelt szálloda az északi sarkkörtől 200 kilométerre északra található Jukkasjärviben épül fel 1989 óta minden évben. Nem csak egy szállodáról van szó: művészeti alkotásról is egyben, amely minden télen új, jégből faragott szobrokkal és installációkkal debütál 

Nemzetközi művészeink ismét valami egyedit és látványosat alkottak. Az idei művészi lakosztályok a kreativitás hihetetlenül magas szintjét képviselik, művészi álmok, megnyilvánulások és ötletek izgalmas gyűjteményét alkotják.

A hotel tervezése már 2023 tavaszán megkezdődött. Első szakaszban a befagyott Torne folyóból betakarított jégtömböket összegyűjtötték, amelyeket a következő nónapokban egy jukkasjärvi jégraktárban tároltak. A teljes hotel hat hét alatt épült meg.

A jéginstallációk közül néhány mesékből származó motívumokat vagy természeti témákat jelenít meg. Azért, hogy a szálloda épen maradjon, a belső hőmérsékletet -5 Celsius fokon tartják, még a tavaszi időszakban is. A szálloda egy része egész évben nyitva tart.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »