A „Sulyom” tájétteremben jártunk

A „Sulyom” tájétteremben jártunk

Debreceni Adventi vásárból hazafelé nem is járhattunk volna másfelé, mint a télen is szép, teljesen más arcát mutató Tisza tó mellett. És ha már itt jártunk, gondoltuk betérünk a Sarudon található „Sulyom” tájétterembe, és megnézzük, miért szerepel a „Top 100” éttere, listáján.

A több szakmai díjjal is rendelkező étterem igazi „Slow Living” élményközponttá vált a Tisza tó egyik legkiemelkedőbb településén, Sarudon. A tulajdonos minden erejével és idejével azon fáradozik, hogy a települést, mint „Élményfalu Sarud” szlogen alatt, a Tisza tó aktív és Ökoturisztikai központjává tegye, melynek szerves része a nemrégiben teljes egészében felújított és átalakított étterem, mely egy teljesen újragondolt hangulatot áraszt.

Bár nyílván való módon a szomorkás, szürke téli időjárásban egy egészen más képet fest a komplexum, mint a nyári napsütésben, de még így is egyértelműen visszaadja azt a hangulatot, melyet szerettek volna megvalósítani.

A bel tér letisztult, hangulatosan elegáns, maximálisan a barátságosságra, otthonosságra törekszik.  A több részből álló tér egyik szárnyában például külön „játszóház étteremet” nyitottak a gyerekkel érkezőknek. A külön terem rész ablakos, művészeti kiállításnak is teret adó része, egyedi hangulatot áraszt.

Mindenhol látszik a minőségre való törekvés, ami tökéletesen visszaköszön a rendelt ételekből is. Kicsit nem biztos, hogy szerencsés megoldás az igényes kivitelű étlap közepébe becsatolt kicsit gyűrött reklámújság Sarudról, de a célját végül is eléri az ötlet, bár a végéhez téve talán ízlésesebb lenne.

Nagy választékot nem találunk az étlapon, de nem is ez a cél, hanem a tökéletes, javarészt környikről származó alapanyagokból frissen készülő remek ételsor.

Ne hagyjuk ki a Hortobágy egyik egyedi ételét, a szürke marhából készült, igen ízletes gulyást, finom, házi sütésű kenyérrel, garantáltan nem fogunk csalódni!

Az étterem elnevezése nem véletlen, a „sulyom” egy szúrós növény, melyet a „Tisza tó Sarudnak szánt ajándékaként” kezelnek a helyiek, erről kapta a nevét. De nem csak a nevét adja, hanem számos étel alapanyaga is, hiszen a szúrós mag belsejében található szív alakú finomságot több fogás is tartalmazza. Erre remek példa a szintén kihagyhatatlan egyedi almás pite, amit meg kell kóstolni!

Aki a „megszokottabb” fogások kedvelője, azoknak bécsi sertés szelet, osztrák típusú burgonyával épen úgy szerepel a kínálatban, mint a halak kedvelőinek a különleges pisztráng.

És ha azt gondolnánk vége a különlegességeknek csalódunk! Igazi kuriózum, ha négylábú kedvencünkkel érkezünk, számukra külön tételek szerepelnek az étlap kínálatába, még vegán megoldásban is!

Mielőtt valaki azt gondolná, hogy ez egy megfizethetetlen hely, örömmel kell megnyugtassam, az étterem minősítéshez, az ételek minőségéhez és gasztronómiai értékéhez képest, főleg más hasonló éttermekhez képest abszolút megfizethetők az árak, főleg ha ismerjük a Tisza tavi árszintet.

De ne is próbáljuk meg sorolni az érveket a Sulyom tájétterem mellett, hanem biztatunk mindenkit, ha a közelben jár, mindenképpen térjen be, és próbálja ki személyesen!

További információ:  www.sulyom.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »