Budapesten tartja közgyűlését

Budapesten tartja közgyűlését

az Európai Történelmi Fürdővárosok Szövetsége

Az Európai Történelmi Fürdővárosok Szövetsége 2023. november 30 – december 2. között Budapesten tartja közgyűlését a főváros egyesítésének 150. születésnapja alkalmából. Budapest Fővárosa és a Budapest Gyógyfürdői Zrt. meghívására Európa 14 országa 28 városából mintegy 60 résztvevő érkezik a közgyűlésre.

Budapest Főváros 2010 végén csatlakozott az Európai Történelmi Fürdővárosok Szövetségéhez (European Historical Thermal Towns Association – EHTTA), melynek célja az európai fürdővárosok együttműködése, a fürdővárosok népszerűsítése. A szövetségben való tagság egyidejűleg a “Termál örökség és fürdővárosok tematikus útjához” való csatlakozást is jelenti.

A szövetség első alkalommal rendezi meg közgyűlését Budapesten 2023. november 30 – december 2. között, melynek fő szervezője a szövetségben Budapest Fővárost képviselő Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH). A találkozón mintegy 60 szakember vesz részt, köztük polgármesterek, régiók vezetői, fürdők vezetői.

Az EHTTA közgyűlés kiváló alkalom arra, hogy a 150 éves születésnapját ünneplő, napjainkra világvárossá fejlődött Budapestet megmutassuk az európai partnereknek, köztük Európa számos világszerte is ismert fürdőhelyének.

A háromnapos rendezvény kiemelt programja a szövetség és a fürdőtársaság által rendezett szakmai konferencia, melyen az EHTTA tagjai és a hazai szakmát képviselve a Magyar Fürdőszövetség tagjai is részt vesznek. A konferenciát Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, Szűts Ildikó, a BGYH vezérigazgatója, valamint az EHTTA részéről Riccardo Mortandello elnök és Eric Brut alelnök nyitotta meg.

Karácsony Gergely főpolgármester köszöntőjében kiemelte: „A város alatt található termálforrások a természet ajándékai. Ezt az ajándékot kompromisszumok nélkül, minden áron óvnunk kell. Ahogy minden más természeti értékünk, úgy termálforrásaink is élvezik a városvezetés védelmét.”

 „Hatalmas örökség és érték van ránk bízva. A büszkeség mellett ez hatalmas felelősséggel, sok kihívással és kemény munkával is jár. Minden nap azon dolgozunk, hogy megőrizzük és továbbadjuk fürdőkultúránk értékeit és magas színvonalú szolgáltatást nyújtsunk vendégeinknek.” – hangsúlyozta Szűts Ildikó vezérigazgató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »