Karácsonyi varázskastéllyá változik az adventi időszakra a gyulai Almásy-kastély

Karácsonyi varázskastéllyá változik az adventi időszakra a gyulai Almásy-kastély

Karácsonyi varázskastély címmel adventi programsorozat kezdődik a gyulai Almásy-kastélyban december másodikán.

A kastélyparkban december 2-tól január 7-ig két fotópont és szombatonként karácsonyi vásár várja a látogatókat. December 2-án ugyanitt a Bizseri Bábcsoport karácsonyi előadása lesz látható; december 9-én Szabó Hunor ad elő karácsonyi dalokat, majd a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Kamarakórusa koncertezik. December 16-án a Calliope Színjátszó Kör előadásában a Karácsonyi történet című előadás tekinthető meg; december 23-án pedig az Erkel Ferenc Vegyeskar ad koncertet.

A kastély karácsonyfája a télikertben lesz, ahol egy téli falut ábrázoló terepasztalt, valamint egy hatalmas diótörőt is láthatnak az ide látogatók.

A kastély Stefánia-szárnyában, a Csemegetárban pedig műhely foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők: a négy adventi szombaton mézeskalács házikókat és fenyődíszeket, adventi koszorút és grincsfát is készíthetnek, emellett segítséget kaphatnak a sült húsok mellé tálalható szószok elkészítésében, valamint az ajándékok csomagolásában is.

Az Almásy-kastély idén is cipősdoboz gyűjtőpont, a rászoruló gyermekeknek szánt csomagokat november 24. és december 18. között várják a kastély fogadóterében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »