Őszi ízek bűvöletében Szombathelyen

Őszi ízek bűvöletében Szombathelyen

A pompás őszi idő kirándulásra csalogat, melyhez jobb helyszínt, mint az Alpok alja mesés vidékét, és csodálatos településeit, keresve sem lehet találni. Egy ilyen kirándulásnak kihagyhatatlan állomása Szombathely városa, melynek szép Fő tere, és a Skanzennél található festői tó és környéke kirándulásra csábít ebben a szép napsütéses „vénasszonyok nyarában”.

De hát aki sétál, meg is éhezik, és ehhez ismét felkerestük a korábban már remek eredményekkel tesztelt Móló Café éttermet, mely az belváros könnyen megközelítető részén, az ókori romoknál található.

Látogatásunk nem csak a rendkívül pozitív korábbi tapasztalatokra épült, hanem arra a különles őszi menüsorra is kíváncsiak voltunk, melyekkel elkápráztatják az ide betérő, igen nagy létszámú vendégsereget, aki között rengeteg a visszajáró, nem véletlenül.

Külön érdeme ennek az egyedi, különleges hangulatú étteremnek, hogy maximálisan igyekszik ebben az időszakos ételkínálatban is ötvözni az őszi ízeket, a tájegység konyháját, és a kifogástalan, helyi termelőktől származó alapanyagokat.

Nem is lehet kérdéses, hogy meg kell kóstolni az egyedi tálalású „Sütőtök krémleves, lestyános, tökmagos, juhtúró galuskával”.  Aki eddig csak a „menzás” sütőtök leves kóstolta és menekül tőle, ha ezt megkóstolja, meredeken új elképzelései lesznek erről a fenséges levesről, magam is ebbe a kategóriába tartozom, pozitív csalódásom leírhatatlan volt.

Az ételsort folyathatjuk vegetáriánus vagy épen garnélás fenséges falatokkal, nekünk azonban két igazi kulináris különlegességre esett a választásunk, mely maximálisan összefogja a helyi őszi kínálatot, remek alapokra ültetve. És nagyon, de nagyon nem volt rossz választás, a kulináris élmény mesés volt!

Az egyik ilyen fenséges finomság egy „Rozé kacsamell” volt, sütőtök gnocchival, rozmaringos vajmártással, vargánya chips-el. Még most is összefut a nyál a számban, ahogy írok róla.

A másik szűzpecsenye darabok tökmag kéregben, sütőtök wellington, kakukkfüves demi glase kíséretében. Ugye még leírva is fenséges? És igen, telitalálat, igaz, ahogy minden étel, hiszen itt csak tökéletes fogások készülnek, s ez messze nem csak a mi tesztjeink eredménye…

Ha valaminek van még hely a hasában (nekünk sajnos mér nem volt…), akkor zárhatja a fejedelmi ételsort egy remek és különleges sütőtök Tiramisuval, és akkor tényleg végigkóstolta a tájegység őszi ízeivel felöltöztetett más formában is kapható finomságokat.

Természetesen továbbra is igaz, hogy egy különleges teára, vagy egy „igazi” kávéra is érdemes beülni a hangulatos étterembe, vagy a hatalmas lombkoronák alatt megbúvó teraszra, és kipihenni a városnézés fáradalmait, de azért ha már itt járunk, ne hagyjunk ki egy kis kóstolót a kivalló Séf alkotásaiból!

És egy fontos kérdés, mielőtt valaki azt gondolná, hogy ezért a fenséges ételsorért itt fogja hagyni a fizetését, meg kell nyugtassuk, teljesen átlagos éttermi árakon juthatunk ezekhez a kulináris élményt garantáló fogásokhoz.

Az udvarias, segítő kész személyzet és a fantasztikus konyha mindenkit vár, ismét csak ajánlani tudjuk ezt a ritka számban menő, minden szempontból tökéletes összhangot nyújtó barátságos helyet!

További információk: www.molorestaurant.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »