Gyertyaúsztatással várja a Romantika Fővárosa a szerelmeseket

Gyertyaúsztatással várja a Romantika Fővárosa a szerelmeseket

Három napon át a romantikáé lesz a főszerep Gyömrőn, ahol esténként többezer színes lámpást úsztatnak a tó vizén.

Hosszú évek óta Gyömrő a romantikát kedvelők legnépszerűbb helye, ahová év közben gyakran elutaznak a szerelmespárok. Nem véletlenül, hiszen fiatalok és idősebbek kedvelt célpontja a városközpontban lévő, gyönyörű tórendszert övező sok sétány, és a kandeláberekkel megvilágított erdei sétaút.

Augusztus 18. és 20. között ismét (immár 11 éve) kifejezetten miattuk, nekik rendezik a Romantika Ünnep Gyömrő (RÜGY) nevű eseményt. Ilyenkor a Pest vármegyei  városkában minden a romantika, a szerelem ünnepéről szól.

Gyömrő hivatalosan is a Romantika Fővárosa címet viseli. Hosszú éveken keresztül a  RÜGY keretében egyidőben, egyszerre mondják ki a boldogító igent a párok. Eddig több mint százan házasodtak össze.

De rendeztek itt már Rómeó és Júlia erkély-jelenetet, volt, hogy a retro hangulat jegyében rock’n roll zenére piros pöttyös, pörgős szoknyában ropták a lányok. Az idei évben az államalapítás ünnepéhez kapcsolódva a családok felé is nyit a város. Így a megszokott és népszerű programok – kirakodóvásár, vidámpark – mellett családi nappal is készülnek az érdeklődőknek.

Augusztus 18-án, este fél 8-tól a szabadtéri színpadon például Caramel ad ingyen koncertet a legromantikusabb dalaiból. Utána gyertyaúsztatás lesz a Tófürdőn, majd DJ. Dominique Fergeteg partyja és DJ Banffy tolja a talp alá valót.

Szombaton 14.00-tól RapJam koncertre várják a közönséget, 17.00-tól Balogh Roland akusztikus gitárkoncertje lesz az Erdei fagyizó teraszán. Majd 20.30-tól – annak is, aki lemaradt – Balogh Roland újabb koncertet ad a Tófürdőn.

Ezt követően 21.00-tól Nyári Károly zongorakoncertjét élvezheti a közönség ugyanitt. Közben színes gyertyaúsztatás kezdődik, végül 22.00-tól Dj. Zack retro zenés estje zárja a napot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »